Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРО СЕСІЮ КЕЛЬМЕНЕЦЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ (відредагована)

Дата: 04.10.2022 09:59
Кількість переглядів: 249

Фото без описуЗ початку впровадження воєнного стану в країні Кельменецька селищна рада скликала кілька сесій, на яких розглядалися переважно нагальні питання. Тому й самі пленарні засідання проходили швидко, а рішення у більшості випадків приймалися без додаткових обговорень, бо ж сказано – питання нагальні.

Зовсім у іншій атмосфері проходило пленарне засідання двадцять п'ятої чергової сесії Кельменецької селищної ради восьмого скликання, яке відбулось 30 вересня у залі засідань селищної ради під головуванням селищного голови Богдана Олійника.

Справа в тому, що депутатам цього разу до розгляду було запропоновано аж 35 питань, адже попри те, що війна триває, життя теж продовжується і воно диктує свої умови. Тим паче, що громада зокрема і країна загалом стоять на порозі опалювального періоду. І саме обговорення питань, які прямо стосуються даної теми, викликало у залі жваві дискусії  та навіть легкі суперечки.

Так у ході розгляду питань «Про підготовку до опалювального сезону» та «Звіт про діяльність Кельменецького ВУЖКГ» між депутатами виникла затяжна дискусія. Незважаючи на те, що доповідачі із даних питань звітували про вісімдесяти відсоткову готовність комунальних установ громади до опалювального сезону, окремим депутатам така інформація видалася недостовірною. Бо у запропонованих до питань рішеннях не було наведено конкретних фактів та цифр.

Ще одним «каменем спотикання» виявився Звіт про роботу Кельменецького ВУЖКГ. Депутати роботу підприємства визнали  недостатньою та наполегливо рекомендували  і керівнику підприємства, і заступнику селищного голови з питань житлово-комунального господарства відповідальніше ставитися до роботи  і якнайшвидше налагодити роботу даної установи, іти назустріч жителям селища та навколишніх сіл, знаходити шляхи та можливості виконання прямих обов'язків швидко, конструктивно, без зволікань, а також спрямувати всі зусилля для того, аби  не було  нарікань з боку громадян.

Ще одним досить дискусійним питанням виявилося питання «Про хід виконання Комплексної програми забезпечення доступу жителів району до основних медичних послуг вторинної (спеціалізованої) допомоги на 2021-2023 роки».

Так на початку липня Верховна рада ухвалила законопроект №2347, який запускає наступний етап медичної реформи – формування спроможної мережі лікарень. Спроможна мережа будуватиметься за принципом госпітальних округів. Кожна область стане окремим госпітальним округом, який своєю чергою поділятиметься на кластери. В рамках одного госпітального округу лікарні будуть розділені на надкластерні, кластерні та загальні, повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

До Чернівецького госпітального округу потрапили 10 лікарень. З них надкластерними будуть визначені 2 медзаклади, ще 3 лікарні стануть кластерними та 5 лікарень  – загальними.

Оскільки за даною кваліфікацією КНП «Кельменецька багатопрофільна лікарня» не потрапила навіть до переліку загальних, це викликало серед народних обранців занепокоєння. незважаючи на те, що директор медичної установи Олександр Доготар запевнив, що лікарня працює і успішно укладає угоди з Національною службою здоров'я України на наступний рік, депутати все ж вирішили доручити голові селищної ради сформувати на направити Звернення до Верховної Ради України, Міністерства охорони здоров'я України, Національної служби здоров'я України та Чернівецької обласної ради, а також до народного депутата від нашого округу Валерія Божика, в якому просять сприяти у перегляді даної кваліфікації і надати Кельменецькій лікарні статусу загальної лікарні, «адже реформа передбачає, що найпростіші захворювання лікуватимуться якомога ближче до пацієнта».

Попри те, що ситуація із діяльністю первинної ланки медичних установ наразі дещо стабільніша, розгляд питання «Про хід виконання Комплексної програми розвитку первинної медико-санітарної допомоги на 2021-2023 роки» теж потягнув за собою активні обговорення. Зокрема депутати вказали доповідачеві (директору Центру Дмитру Дмитруку) на недоліки. Невдоволення викликав той факт, що таке віддалене село, як Бернове, залишилося без медичного працівника – ФАП тимчасово не працює. За словами Дмитра Івановича, проблема полягає у кадрах. Наразі адміністрація Центру не може знайти кваліфікованого працівника, який би погодився працювати в Берновому, навіть за сумісництвом.

Депутати все ж висловили переконання, що в даному випадку погано спрацювало саме керівництво медичної установи. Адже працівник був. Його потрібно було краще зацікавити. Тоді б він не звільнився. Тому рекомендували Дмитру Дмитруку взяти на особистий контроль дане питання і все ж знайти шляхи вирішення цієї проблеми.

В ході пленарного засідання були розглянуті, зокрема, ще такі питання: «Про звіт про виконання селищного бюджету Кельменецької селищної ради за перше півріччя 2022 року»; «Про затвердження програми підтримки внутрішньо переміщених осіб з селищного бюджету Кельменецької територіальної громади на 2022 рік»; «Про затвердження положення про порядок розміщення зовнішньої реклами на території Кельменецької селищної територіальної громади»; «Про внесення змін до Програми розвитку освіти Кельменецької селищної територіальної громади на 2021-2025 роки»; заслухано звіти про роботу Центру з надання адміністративних послуг Кельменецької селищної ради, інформацію начальника Дністровського РВП ГУНП в Чернівецькій області «Про діяльність у сфері охорони захисту прав і свобод людини, протидії злочинності, забезпечення публічної безпеки і правопорядку на території Кельменецької територіальної громади» за підсумками роботи 6 місяців 2022 року», ряд питань, що стосуються земельної сфери та інші.

Під час розгляду питання «Різне» депутатами було представлено ще кілька звернень від жителів громади, на які вони просили селищного голову належно відреагувати.

Загалом всі питання було розглянуто і прийнято відповідні рішення з них.

Надія ПАУК. З повагою "Рідне слово".


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь