Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щодо розвитку добровільних формувань цивільного захисту в населених пунктах Дністровського району

Дата: 22.09.2022 09:14
Кількість переглядів: 593

З початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну підрозділи ДСНС України щоденно залучаються до завдань із ліквідації наслідків агресії. Особовий склад пожежно-рятувальних частин щоденно залучається на відновлення пошкодженої інфраструктури, розбір завалів, гасіння пожеж тощо. Загальна кількість виїздів збільшилась в рази. З огляду на це виникла потреба у наданні допомоги як пожежно-рятувальним підрозділам так і місцевим органам самоврядування у подоланні наслідків надзвичайної ситуації. Саме з цією метою по всій Україні створюються добровільні формування цивільного захисту.

Добровільні формування цивільного захисту є тимчасовим добровільним об’єднанням громадян, що утворюється під час загрози виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій для виконання допоміжних робіт. До складу добровільних формувань цивільного захисту на добровільних засадах включаються громадяни України, які досягли 18-річного віку і здатні за своїми здібностями та станом здоров’я виконувати покладені на них обов’язки.

На сьогоднішній день до добровільних формувань цивільного захисту вже долучилось понад 10 тисяч громадян в різних куточках нашої країни та приймають участь в ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України, а саме в розборі 21.09.2022 1017 завалів, рятуванні людей, наданні допомоги потерпілим, розвантаженні гуманітарних вантажів та інших заходів виключно лише на тих територіях де проведені роботи по розмінуванню та відсутня загроза життю та здоров’ю.

Реєстрація бажаючих долучитися до діяльності добровільних формувань цивільного захисту може здійснюватися на офіційному веб-порталі ДСНС – «Добровільна та місцева пожежна охорона» (dmpo.dsns.gov.ua) в розділі «Я прагну стати добровольцем» шляхом заповнення відповідної анкети, або безпосередньо в місцевих державних адміністраціях, органах місцевого самоврядування. 

З повагою – Начальник Дністровського районного відділу ГУ ДСНС України у Чернівецькій області підполковник служби цивільного захисту Сергій СЕЛЕЗНЬОВ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь