Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Працівники служб об’єднують зусилля задля інформування учнів щодо протидії булінгу у шкільному середовищі

Дата: 15.09.2022 16:23
Кількість переглядів: 1442

Нині серед учнівської молоді надзвичайно загострилася проблема насильства, здійснюваного самими дітьми одне до одного. Тобто, булінгу. Цей термін ми все частіше чуємо з екранів телевізорів, у кожному закладі освіти проводяться виховні години та тематичні уроки на цю тему, проте для багатьох термін «булінг» досі залишається незрозумілим. Тому, аби роз’яснити що таке булінг, як відрізнити булінг від конфлікту, що робити якщо ви стали його жертвою або свідком, як протидіяти булінгу в шкільному середовищі, директором Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юлією Олійник спільно із партнерами: директором Кельменецького селищного центру соціальних служб Людмилою Попович, головним спеціалістом з питань безпеки в освітньому середовищі відділу освіти та культури Кельменецької селищної ради Тетяною Повержук, старшим інспектором  з ЮП сектору превенції Дністровського району поліції Павлом Заришняком та поліцейським офіцером громади Дмитром Беженарем, провели лекцію для учнів Нелиповецького ліцею-опорному закладі.

«ПАМ’ЯТАЙ – ТИ НЕ ОДИН! Ми – це частина установ та організацій, які допомагають реалізувати та захистити права дітей», - зазначила Юлія Олійник під час спілкування із учнями. Окрім того, директорка розповіла про булінг, його види та ознаки.  Людмила Попович розповіла про основні відмінності булінгу від конфлікту та провела практичне заняття для розпізнання  цих двох явищ.

Тетяна Повержук розповіла про протидію булінгу в освітньому середовищі.

Дмитро Беженар та Павло Заришняк розповіли учням про відповідальність за вчинення булінгу й надали алгоритм дій, що робити та куди звертатися, якщо стали свідками або жертвами булінгу.

Важливо! Нормативна база:

Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)»

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2657-19#Text

Наказ Міністерства освіти і науки України від 28.12.2019 №1646 «Деякі питання реагування на випадки булінгу (цькування) та застосування заходів виховного впливу в закладах освіти».

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0111-20#Text

Окрім того, якщо ти потребуєш допомоги – можеш звернутися до Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги онлайн та офлайн: у Телеграм-боті; у Вайбер-чаті; у мобільному застосунку “Безоплатна правова допомога“; у мобільному застосунку “Твоє право“; за Єдиним телефонним номером системи безоплатної правової допомоги − 0 800 213 103.

Якщо дитині необхідна психологічна допомога, можна телефонувати на Національну дитячу “гарячу лінію” для дітей та батьків із питань захисту прав дітей за номером (044) 116-111. А також звернутися до фахівців Кельменецького центру соціальних служб за адресою: пл. Центральна, буд. 2, каб. № 4.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь