Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Співпраця для забезпечення захисту дітей, які постраждали від війни в Україні

Дата: 08.09.2022 14:57
Кількість переглядів: 160

Чимало українських дітей нині опинилися у складних і нетипових для свого віку життєвих ситуаціях. Війна позбавила їх відчуття безпеки та домівок, зробила багатьох сиротами чи напівсиротами. Діти, котрі стали потерпілими або свідками злочину, потребують особливої підтримки та допомоги. З огляду на це у приміщенні Кельменецької селищної ради проведено круглий стіл під час якого обговорено спільну діяльність сторін спрямовану на захист прав дітей, зокрема: дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, дітей, які знаходяться під опікою, та інших дітей, які у зв’язку з воєнними діями були переміщені на територію Дністровського району.

У заході взяли участь служби , які постійно тримаю руку на пульсі у захисті прав дітей, а саме: начальник служби у справах дітей Дністровської РДА Інна Комерзан, директор та головний спеціаліст Кельменецького селищного центру соціальних служб Людмила Попович та Аліна Рибак, начальник та головний спеціаліст служби у правах дітей Кельменецької селищної ради Руслана Грифлюк та Марина Молдован, директор Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юлія Олійник.

«Наша спільна мета та завдання спрямована на захист дітей, які страждають від воєнних дій, забезпечення їм всебічної підтримки, повноцінного розвитку, надання психологічної та юридичної допомоги», – зазначила Людмила Попович.

Захист прав та інтересів дітей – одне з пріоритетних завдань системи БПД. Згідно зі статтею 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» діти, у тому числі діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій чи збройного конфлікту, мають право на всі види правових послуг, а саме: на захист; здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на таку допомогу в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру. – Зазначила Юлія Олійник.

 Інна Комерзан закликала всіх до співпраці у справі захисту прав дітей, тому що співпраця з державними органами,  партнерами та громадськими організаціями дуже цінна та важлива, адже  дає можливість створювати та впроваджувати важливі ініціативи. 

ПАМЯТАЙТЕ!

Контактний центр системи з надання безоплатної правової допомоги – тел. 0800213 103


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь