Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День пам’яті захисників України

Дата: 29.08.2022 10:50
Кількість переглядів: 181

Сьогодні в нашій Країні вшановують пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Дата приурочена до дня виходу українських військових з оточення під Іловайськом 29 серпня 2014 року, дня найбільших втрат української армії на Донбасі.

Регулярні частини збройних сил росії, що вторглися до України, обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали виходити Українські Військові й Правоохоронці.

Більше 300-охсот років у боротьбі, більше 8-ми років іде війна за повернення своїх територій. Вже більше пів року Україна у вогні повномасштабної війни. 

Українські воїни стали символом гідності, кожен з них вчинив подвиг, повставши проти насилля та несправедливості, віддавши життя за нову, відроджену Україну, саме їхні подвиги надихають сотні тисяч українців на боротьбу з російською агресією. Ми всі у вічному боргу перед матерями й батьками за те, що вони виростили мужніх і сміливих патріотів. Схиляємося перед дітьми, які втратили батьків.

29 серпня згадано кожного, хто віддав своє життя за Україну: невинно убієнних, закатованих військових та мирних жителів хвилиною мовчання. До меморіальних дощок та могил героїв Операції Об’єднаних Сил лягли квіти пам’яті від вдячних жителів громади.

Захищаючи свою незалежність і територіальну цілісність у протистоянні російській агресії, країна змушена платити жахливу ціну. Всі хто поліг за Україну проростають соняхами, адже саме ця квітка є символом цього дня.

Ми не маємо права забути. Живі, допоки пам’ятаємо. Пам’ятаємо допоки живі. Дякуємо нашим знайомим незнайомцям – захисникам – за нескореність та мужність. Віримо у свою Україну!  

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь