Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

КЕЛЬМЕНЕЦЬКА ЗЕМЛЯ НАВІКИ ПРИЙНЯЛА В СВОЇ ОБІЙМИ ЩЕ ДВОХ ГЕРОЇВ -ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ

Дата: 24.08.2022 16:59
Кількість переглядів: 257

Кожного дня, поки на території нашої держави точаться запеклі воєнні дії, Україна продовжує втрачати своїх найкращих синів і доньок, які героїчно і відважно зупиняють російського ворога, не даючи йому можливості втілити в життя свої криваві плани із поглинення нашої неньки своєю кривавою узурпаційною владою. Щоднини у різних куточках країни звучать похоронні марші, чути тужні голосіння, земля вмивається сльозами матерів, дітей, батьків, дружин... Бо ж навіки проводжають в останню дорогу найдорожчих.

 Кельменеччина знову у жалобі. Протягом минулого тижня жителі громади та зокрема Нелиповецького старостинського округу попрощалися із двома своїми Героями - Бамбуляком Миколою Васильовичем та Клецем Олександром Федоровичем. Кельменецька земля навіки прийняла їхні тіла у свої обійми.

З молодшим сержантом Бабмбуляком Миколою прощалися в селі Браїлівка минулої суботи. Проводжала в останню дорогу свого онука бабуся, яка з юних літ замінила йому батьків. Провести воїна зібралися жителі навколишніх сіл, військові побратими, родина. Важким було прощання. Бо не встиг ще він пізнати достеменно життя.

Народився Бамбуляк Микола Васильович 07.07.1981 року.

На військову службу був призваний по мобілізації 04.07.2022 року. Проходив службу у військовій частині А-3029. Стрілець-санітар. Загинув при виконанні бойового завдання 16.08.2022 року в районі села Білогорівка Бахмутського району Донецької області внаслідок мінометного обстрілу рашистів. Мужній і щирий, сміливий і відданий своїм друзям, побратимам, колегам. Не пасував перед проблемами і загинув смертю хоробрих. Ім'я Бабмбуляка Миколи навіки викарбуване в історії Кельменеччини чорними літерами і пам'ять про Героя - вічна.

Клець Олександр Федорович, народився 16.10.1981 року у с. Нелипівці. Свого часу був учасником АТО. Потім в силу сімейних обставин виїхав із дружиною і сином за кордон. Коли в Україні почалася війна повернувся, а би разом зі своїми побратимами піти захищати рідну землю.

На службу до лав Збройних сил України був призваний по мобілізації 29 березня 2022 року. Командир відділення військової частини А-4165. Відважний, сильний, справжній патріот, загинув внаслідок артилерійського обстрілу в районі села Богородичне  Краматорського району Донецької області 14 серпня 2022 року.

На рідній Кельменеччині воїна зустрічали на колінах 23 серпня - у день, копи Україна відзначала одне із найважливіших державних свят – День прапора. Саме синьо-жовтий стяг став вічною ковдрою для Героя, який боровся за те, аби українська земля буяла жовтоблакиттю  вільно, безмежно, впродовж років і віків.

Осиротіли батьки Клеця Олександра, залишився без батька синочок. Та краяни завжди пам'ятатимуть ім'я свого Захисника, який віддав найдорожче – своє життя – задля того, аби ми з вами мали можливість жити у вільній країні!

Надія ПАУК. З повагою "Рідне слово".


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь