Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ТАЛАНОВИТА МОЛОДЬ КЕЛЬМЕНЕЧЧИНИ – ТАЛАНОВИТА У ВСЬОМУ!

Дата: 26.07.2022 16:46
Кількість переглядів: 167

«Під покровом темряви його підрозділ вивів на позицію встановлену на вантажівці ракетну установку, 18-річний оператор – Дмитро, вбив координати та натиснув кнопку запуску. Шість 200-фунтових ракет влучили в позицію росіян, в основному її знищивши», – це рядки не з якогось сучасного літературного твору про сьогодення нашої Країни, це надруковані в THE WALL STREET JOURNAL слова нашого юного земляка, 22-річного лейтенанта Валентина Коваля, який командує двома пусковими установками Himars. «Ці Гімари дуже потужні. Вони дозволяють нам максимально вставляти їм палицю в колеса. Для нас це величезна перевага. У росії немає нічого подібного».

Чотири високотехнологічні ракетні системи залпового вогню Himars, в рамках нового пакету допомоги на 800 мільйонів доларів, були доставлені в Україну в червні а ще чотири у липні, після тритижневої підготовки лейтенанта Коваля і його людей в травні від американських інструкторів на базі в Німеччині.

Як зазначив у своїй статті Стівен Калін: «На своєму бронежилеті лейтенант Коваль носить нашивку, отриману від американського інструктора, із зображенням гримучої змії, що згорнулася, над словами «Не наступайте на мене».

Валентин початкову школи закінчив у Бабині, потім навчався у Ленківцях. Вищу освіту здобув у Львові й одразу пішов на фронт, де протягом перших місяців продемонстрував себе надзвичайно хоробрим і наполегливим у захисті своєї Батьківщини.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі лейтенанта – Валентина КОВАЛЯ, нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня, згідно Указу Президента України від 23 травня 2022 року № 360/2022 «Про відзначення державними нагородами України».

Пишаємося нашим земляком і щиро бажаємо йому, щоб доля прихильною була щодня, щоб Янгол Охоронець захищав щохвилини і Господь Бог завжди оберігав. Зичимо здоров’я й оптимізму, везіння та здійснення мрій, швидкої та впевненої Перемоги. Батькам висловлюємо вдячність за гідне виховання сина й бажаємо витримки та найшвидшого повернення дитини додому.

Лейтенант Коваль, ліворуч, та пвт.  Дмитро Коваленко на службі на сході України.

ФОТО: ЕМАНУЕЛЕ САТОЛЛІ ДЛЯ THE WALL STREET JOURNAL

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь