Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звернення селищного голови Богдана ОЛІЙНИКА з нагоди відзначення Дня Конституції України

Дата: 28.06.2022 08:09
Кількість переглядів: 143

Україна може похвалитися багатовіковою історією конституційного процесу. Знаменита Конституція українського гетьмана Пилипа Орлика була опублікована ще на початку 18 століття – в 1710 році. І за оцінками істориків, двомовний документ, написаний латинською та давньоукраїнською, став однією з перших європейських конституцій Нового часу.   

Сучасна Конституція незалежної України була прийнята 28 червня 1996 року депутатами парламенту після 24-годинного безперервного засідання, аж на п’ятий рік після набуття нею статусу незалежної. У конституції було закріплено правові основи держави, її суверенітет і територіальну цілісність, основні права і свободи українських громадян. Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість та безпека визнаються найвищою соціальною цінністю.

Однак, на 18-му році прийняття основного закону нашої Держави, вторгнення загарбника, що приніс повномасштабну війну у наш дім, вніс свої корективи. З 20 лютого 2014 року в нашій Країні всі правові основи порушує сусід-агресор. Потворна росія розриває наші кордони, нищить Країну, знущається з народу.

Та вільна й нескорена Країна, усупереч усім зрадникам, протистоїть багатомільйонному рашистському нашестю. За підтримки представників місцевого самоврядування, народних обранців та волонтерів,  громада нашого краю активно долучається до всіх ініціатив направлених на одну-єдину ціль – Перемогу нашої Держави.     

В ці дні ми єдині у своїх діях та вдячні Богу за його захист і підтримку. Нехай же це свято додає снаги та впевненості у власних силах і в нашій спільній Перемозі. Щиросердно бажаю усім нам миру та процвітання, міцного здоров’я та родинної злагоди, добробуту та щастя, здійснення всіх життєвих задумів та невичерпної енергії для подальшої плідної праці на благо українського суспільства!

Зі святом нас, Українці! З Днем Конституції!Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь