Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

НОВИНИ КЕЛЬМЕНЕЧЧИНИ. До Дня пам’яті жертв політичних репресій

Дата: 16.05.2022 10:26
Кількість переглядів: 125

Протягом минулого тижня до Дня пам’яті жертв політичних репресій в закладах освіти, Кельменецьких центральній, дитячій бібліотеках та філіалах, клубних закладах проведено низку заходів приурочених трагічній даті, а саме: уроки, вахти пам’яті, години-реквієми, години мужності, фото-, відеорепортажі минулих років: «Пам’ятайте про тих, хто згоріли як зорі», «Пам’ять жива», «День пам’яті і прощення», «Йде травень крізь хвилини, дні і роки. Несе нащадкам спогади свої», «Пам’ятаємо минуле заради майбутнього»; книжково-ілюстративні виставки, тематичні літературні добірки, перегляди літератури, виставки-реквієми, мультимедійні години-спомини, години реквієми: «Без права забуття», «У жорнах репресій», «Розп’ятими долями болить Україна», «Трагедія незнищенної волі», «Злочин, якому нема прощення», «Стань, народе, без ліку й числа, хором траурним, пам’ятним колом!».

За період Великого терору на території УРСР, за оцінками істориків, було засуджено майже 200 тис. осіб, з яких близько двох третин – до розстрілу, решту було відправлено до в`язниць і таборів. Під репресії потрапляли інтелігенція, інженери, робітники, найбільш активні та працездатні верстви населення. Йшло свідоме знищення генофонду Українського народу.

Суворі реалії не зламають українців, а історична пам’ять буде гуртувати нас у боротьбі за мир і незалежність України.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь