Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

НОВИНИ КЕЛЬМЕНЕЧЧИНИ. День української вишиванки відбудеться 19 травня о 12:00

Дата: 17.05.2022 08:33
Кількість переглядів: 211

16 травня, за участі заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Миколи ДОВГАНЯ, відбулося засідання координаційної ради з питань проведення Дня української вишиванки, Останнього дзвоника та Міжнародного дня захисту дітей.

За рішенням координаційної ради національне свято - День української вишиванки, яке цьогоріч припадає на 19 травня, на Кельменеччині також відзначатиметься.

Українська вишиванка - не лише елемент святкового, народного вбрання, а й складова українського культурного надбання. Український народ крізь віки проніс любов до вишиванки та зберіг традиції вишивання одягу. В кожному регіоні України нині є свої традиції вишивання, свій символізм елементів орнаменту на одязі.

Сьогодні українська вишиванка, як і Мова, є вагомою ознакою національности. І це свято, покликане зберегти українські народні традиції через етнічний вишитий одяг. У День вишиванки кожен, хто хоче підкреслити своє українське походження, а також просто підтримати Україну, може одягнути вишиванку.

Організатори заходу запрошують усіх бажаючих стати активним учасником національного Дня української вишиванки, яке відбудеться 19 травня о 12 год. дня на Центральній площі смт Кельменці.

«Кожен має право похизуватися своєю вишиванкою, прорекламувати вишитий на продаж убір, чи вподобати чиєсь оригінально вишите вбрання», – наголосив заступник селищного голови Микола ДОВГАНЬ.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь