Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Виховуємо любов до рідного краю «Я вклоняюся краю, що з гір роси збирає…»

Дата: 11.04.2022 17:02
Кількість переглядів: 489

       З метою розвитку інтересу учнів до вивчення історії, географії, культури та традицій рідного краю, зміцнення їх почуття національної гордості й гідності в такий складний для всієї держави час та з нагоди відзначення 630-ї річниці першої писемної згадки про Буковину, в Мошанецькій ЗОШ було сплановано та проведено ряд тематичних заходів.  Зокрема, класні керівники та класоводи провели оглядові бесіди з краєзнавчої характеристики Буковини, а вчитель історії Шпірюк О.В. ознайомив  учнів з проєктом «Історико-краєзнавчий портрет Чернівецької області».

        Для учнів початкової школи проводився   конкурс листівок «Рідний край». В ігровій формі пройшли онлайн-заходи і для учнів 5-6 класів (Краєзнавча гра «Що? Де? Коли?» та «Краєзнавчий аукціон»). Учням сподобалось складати  прислів’я про свій рідний край та  розкривати  їхній зміст. Діти складали речення із словами : люблю, бережу, пишаюся. До речі, з останнім словом було складено найбільше речень і вони стовідсотково стосувались імен воїнів – земляків,  які захищають нашу Батьківщину від російських завойовників.

        Виховний урок «Буковина – край, де варто жити» провела з учнями 7 класу Кушнір. М.А. Діти опрацьовували легенди про рідний край, складали асоціативний кущ та сенкан до слова «Буковина», згадували імена відомих особистостей краю. Учні познайомились з визначними пам’ятками, які увійшли до семи чудес Буковини. Не обминули увагою й своє село, яке теж має власну сторінку в Історико-краєзнавчому портреті Чернівецької  області». 

      З учнями 8 класу проведено віртуальну екскурсію «Топ 5 місць Буковини, які варто відвідати. На завершення заходу, класний керівник запропонувала вправу «Комплімент для туриста»: (Який мій край, що тут найкраще,чому варто тут жити, що можна побачити?)

Підсумок проведених заходів один:

…І тому найдорожчою нам

Є і буде у кожну хвилину

Серед інших країв лиш одна,

Дорога нам усім –Буковина.

За матеріалами адміністрації Мошанецької ЗОШФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь