Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Скасовано заходи державного контролю та ринкового нагляду під час воєнного стану

Дата: 22.03.2022 14:51
Кількість переглядів: 148

Скасовано заходи державного контролю та ринкового нагляду під час воєнного стану

Уряд підтримав рішення про тимчасове скасування заходів державного контролю та ринкового нагляду на період воєнного стану. 

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України “Про припинення заходів державного контролю та державного ринкового нагляду в умовах правового режиму воєнного стану” в цей час не проводитимуться як планові, так і позапланові перевірки бізнесу.

Це дозволить забезпечити стабільну роботу підприємств в умовах воєнного стану.  

Водночас, за наявності загрози правам, законним інтересам, життю та здоров’ю людини, захисту навколишнього природного середовища, забезпеченню безпеки держави, міністерствами можуть бути відновлені позапланові перевірки в окремих сферах, зокрема щодо запобігання неконтрольованому зростанню цін на товари, які мають істотну соціальну значущість.

Водночас багатьох заявників, котрі вже звернулися до Державної служби України з питань праці, цікавить наступне: чи відновить  Держпраці після закінчення воєнного часу штрафні санкції  за порушення законодавства, яке роботодавці допускають зараз?

У Державній службі України з питань праці  зазначають: після перемоги України над окупантами, коли ми всі повернемось до нормального життя,  інспектори праці відновлять проведення інспекційних відвідувань за зверненнями громадян.

Під час здійснення таких заходів державного нагляду (контролю) до найменших дрібниць розглядатимуться усі обставини, у тому числі й ті, що спричинили порушення.

Роботодавцям, які їх допустили, буде надано  достатній час на їх усунення.

Тільки у разі невиконання припису про усунення порушень, будуть розглядатися питання,  чи варто передавати матеріали інспектування на розгляд судових інстанцій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь