Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЗВЕРНЕННЯ КЕЛЬМЕНЕЦЬКОГО СЕЛИЩНОГО ГОЛОВИ БОГДАНА ОЛІЙНИКА ДО ЖИТЕЛІВ ГРОМАДИ

Дата: 16.03.2022 10:09
Кількість переглядів: 3214

Шановна громадо! Наша країна вже більше двадцяти днів перебуває у стані війни. Воєнний час диктує свої правила і ми маємо суворо дотримуватися усіх тих вимог, які передбачені відповідним законодавством.
Останні події спонукають мене, як очільника громади, звернутися до наших краян з метою надання достовірної інформації про стан справ у громаді та розвіяння окремих нарікань чи недостовірних фактів.
Найперше хочу висловити свою позицію щодо системи оповіщення. Запевняю усіх: система працює. Ми свідомо не включаємо у селищі сирену кожного разу. коли у Чернівецькій області оголошується повітряна тривога. Пояснюю чому.
По-перше, аби не сіяти паніку і не нагнітати і так не легку ситуацію.
По-друге – у нас реально є лише одне справжнє бомбосховище (його адресу на загал не розголошуємо, бажаючі про це можуть дізнатися безпосередньо в селищній раді з 8.00 до 21.00, або безпосередньо зателефонувавши мені особисто на номер: 0982738490). 
Ми вже неодноразово наголошували на тих правилах захисту, які дієві у випадку повітряної загрози. Тому ще раз закликаю усіх дотримуватися, у разі реальної небезпеки, саме їх. Це принцип «двох стін»; це розташування біля «несучих» стін; це облаштування підвальних приміщень.
Крім того, на кожен мобільний телефон можна встановити додаток «Тривога» або ж у Телеграмі приєднатися до офіційних інформаційних каналів. зокрема це «Чернівці», «Твоя Буковина», «Офіс Президента», «Верховна Рада України». Тут кожен зможе отримати достовірну інформацію щодо ситуації в країні загалом та області, районі чи громаді зокрема.
Також хочу запевнити всіх у тому, що ми завжди на посту, отримуємо оперативну інформацію від прикордонної служби. Тому у разі прямої загрози зможемо завчасно попередити жителів громади. Будьте в цьому певні.
Ще хотів би розвіяти усі  розмови про те, що працівники селищної ради кудись повиїжджали чи їх нема на робочих місцях. З усією відповідальністю говорю, що це не так. Увесь апарат селищної ради працює на місцях, і я, я заступники селищного голови, і секретарі – на місці і здійснюють усі ті повноваження, якими їх наділила громада.
Прохання й до працівників інших установ та організацій, які провадять свою діяльність на теренах громади, слідувати нашому прикладу – належно виконувати усі ті завдання і обов'язки, яких вимагає та чи інша посада.
Наступний блок прохань стосується переселенців, які поселилися у селах нашої громади. Особливо це стосується чоловіків (18-60 років). Наполегливо рекомендую усім зареєструватися у відповідних органах місцевого самоврядування. У протилежному випадку, наперед повідомляю, така реєстрація буде здійснюватися «примусово». Вже з 17 березня у селах будуть організовуватися рейди на предмет виявлення незареєстрованих внутрішньо переміщених осіб із подальшою їх постановкою на облік у місцевому райвійськкоматі. Це не погроза, це вимога часу. Бо наш і ваш обов'язок – захищати країну від російської навали.
Хочу аби всі зрозуміли: ми потрібні лише своїй державі, допомогти можемо лише самі собі, жити вільно можемо лише у рідній країні. У решті випадків – ми будемо просто рабами. Це добре доводить народна мудрість: «Безплатний сир – лише у мишоловці». Тож добре подумайте про те, чи варто втікати зі своєї домівки. Адже багато хто захоче повернутися після нашої перемоги додому. Як же тоді зможе дивитися друзям та рідним, які всіма силами виборювали таку бажану волю, подекуди ціною життя, у очі?..
І ще б наголосив тим краянам, які надали прихисток своїм рідним чи знайомим: зареєструйте їх належним чином. Це значно полегшить життя і вам, і їм.
Звичайно, є й такі сім'ї – жінки і діти, які сьогодні хочуть винайняти квартиру чи будинок на Кельменеччині. У цьому випадку просив би орендодавців з розумінням поставитися до них і не завищувати вартість оренди. Пам'ятайте: у будь-якому разі потрібно залишатися справжніми людьми.
Життєво необхідним для всієї країни є те, аби наше сільське господарство вчасно змогло провести всі весняні польові роботи. Тому прошу усіх сільгоспвиробників краю зібрати всю волю в кулак і попри те, що інколи від ситуації, що склалася, опускаються руки, продовжувати працювати. Бо від вас залежить напряму те, щоб перемогу ми могли  увінчати запашним караваєм.
Кілька слів хочу сказати і про мобілізацію. Якщо відверто, то одразу після оголошення воєнного стану, за законом, кожен чоловік-військовозобов'язаний, сам мав у триденний термін з'явитися до військкомату з відповідними документами. У силу різних обставин справа стоїть інакше: призов до лав Збройних сил України відбувається за повістками. Наголошую, їх виписує військовий комісаріат. Обов'язок органів місцевого самоврядування вручити їх адресату.
Наразі призивають майже усіх, але водночас проходить перевірка, і у «гарячі точки» відправляють лише тих, хто до цього готовий морально, хто, як кажуть, знає з власного досвіду запах пороху, хто має відповідні навики і спеціалізацію.
Не ми цю війну розпочали, але наш обов'язок її закінчити. І ми маємо це чітко усвідомити.
Я твердо переконаний, що перемога буде за Україною. Тому прошу не нагнітати ситуацію, не травити один одного, не розповсюджувати проросійські фейки.
З усією відповідальністю заявляю: ситуація в громаді контрольована, жителі – згуртовані, за час війни на нашій території не сталося жодного злочину. Це яскраво свідчить про те, що кожен з нас робить усе від нього залежне, аби країна мужньо давала відсіч російським окупантам, ми бачимо, що війна – важкий і трагічний період. Та разом з тим віримо у майбутнє.
І воно обов'язково буде світлим, вільним, яскравим, заможним і достойним. Бо ми того варті!
Слава Україні! Слава нації! Смерть ворогам!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь