Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні

Дата: 18.02.2022 10:50
Кількість переглядів: 536

Фото без опису

    День пам’яті Героїв Небесної Сотні відзначається щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента України від 11 лютого 2015 року № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

    Саме в ці дні під час Революції Гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого апогею. 20 лютого 2014 загинуло найбільше активістів Євромайдану. Загалом революційні події зими 2013-2014 років забрали життя понад ста активістів. 21 лютого 2014 року офіційна влада України юридично визнала жертвами загиблих мітингувальників Майдану. Того дня на Майдані відбулося прощання із загиблими повстанцями, яких у жалобних промовах назвали «Небесною Сотнею».

    Герої Небесної Сотні власним життям, своєю жертовністю продемонстрували щире прагнення українців жити у вільній, демократичній і суверенній державі, відстояли права і свободи людини, європейське майбутнє України.

    Наша громада з гордістю і вдячністю віддає шану тим, чия самопожертва стала запорукою перемоги Революції Гідності, торжества незламного українського духу над підступними спробами нас підкорити. Сьогодні букети квітів від Кельменецької селищної ради, Дністровської районної ради та Дністровської районної державної адміністрації лягли до меморіальних дощок пам’яті Героїв Небесної Сотні та загиблих учасників АТО, наших земляків Олександра Паламаря та Сергія Ковальчука.

Урочисто і проникливо лунав Державний Гімн України та український народний реквієм - жалобна пісня «Плине кача…», аби увіковічнити велику людську, громадянську і національну відвагу та самовідданість, силу духу і стійкість громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, та гідно вшанувати подвиг Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності за те, щоб кожен наш новий день був сповнений свободи, надії та світла.

    Звертаючись до учасників урочисто-траурного мітингу, заступник Кельменецького селищного голови Станіслав ГРУБИЙ зазначив: «Подвиг безстрашних лицарів, озброєних лише бруківкою та любов’ю до України, вісім років тому згуртував увесь цивілізований світ на підтримку нашого вибору і нині продовжує надихати мільйони українських патріотів на рішучу боротьбу проти гібридних воєнних викликів».

    Хай не згасають свічки пам’яті про загиблих Героїв Небесної Сотні у наших серцях. Вшануємо хвилиною мовчання всіх, хто поклав життя за долю, за волю, за незалежність і свободу нашої з вами єдиної України! Герої не вмирають, поки живе пам’ять про них!

    Слава Героям Небесної Сотні!

    Слава Україні!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь