Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звернення Кельменецького селищного голови Богдана Олійника з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2022 09:13
Кількість переглядів: 206

Фото без опису

    15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та річниця виведення військ з Афганістану.

    Згідно зі статистикою, в Афганістані загинули 4 тисячі українців. 72 українських воїни зникли безвісти. Майже 3 тисячі матерів втратили своїх синів, півтисячі жінок стали вдовами, 711 дітей – сиротами. Більше 8 тисяч українців отримали поранення, 6 тисяч залишилися інвалідами. Це страшна ціна, яку заплатила Україна за імперські амбіції Кремля.

    Крім афганців, цього дня вшановуємо і інших військових, які брали участь у різних війнах в часи СРСР та незалежної України. У період незалежності в миротворчих операціях за межами країни загинуло 49 військових. У цей скорботний день Україна схиляє голову перед своїми синами, що воювали та загинули в 16-ти країнах світу.

    З самого початку війни на сході України тисячі афганців та ветеранів інших війн добровільно виступили на захист рідної землі від російських загарбників.

    Шановні учасники бойових дій на території інших держав!

    Ви як ніхто знаєте справжню ціну війни і миру, і як ніхто усвідомлюєте свою відповідальність за долю прийдешніх поколінь. Ви є взірцем служіння народу та державі у наші дні. Пам’ять про Ваш героїзм, мужність при виконанні інтернаціонального обов’язку є священною.

    Вітаємо з цією пам’ятною датою Вас, миротворці, що повернулися на рідну землю, вкриті бойовою славою, вітаємо ваших рідних і близьких. Низький уклін Вам. Хай затишок, добро і шана оточують Вас скрізь. Наснаги Вам, щастя, радості, успіхів у праці на благо родини та рідної України!

 

З повагою,

селищний голова                                                                        Богдан ОЛІЙНИК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь