Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Ланцюг єднання» у Кельменцях

Дата: 21.01.2022 10:34
Кількість переглядів: 244

Фото без опису

    22 січня Україна святкує День Соборності, присвячений першому історичному об'єднанню Сходу та Заходу України в 1919 році в одну єдину соборну державу.

    Велика Злука - урочисте оголошення 22 січня 1919 р. на Софійському майдані в Києві універсалу про об'єднання Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки у соборну Україну.

    У 1990 році в Україні відбулася одна з найбільших у Центральній та Східній Європі масових акцій – «живий ланцюг» як символ єдності східних і західних земель України та знак вшанування подій Першої української незалежності. Від 500 тисяч до трьох мільйонів українців 21 січня 1990 р. узялися за руки та створили безперервний ланцюг від Києва до Львова. Так вперше з дня проголошення Акта Злуки 1919 року між  Українською Народною Республікою та Західно-Українською Народною Республікою у сучасній історії України було відзначено День Соборності, який згодом став державним святом. 

    Сьогодні, 21 січня, з нагоди відзначення цих пам’ятних дат в українській історії жителі Кельменеччини також утворили символічний живий «ланцюг єднання» на Центральній площі селища, щоб нагадати про найважливіше: Україна - неділима, а всі ми, єднаючись та підтримуючи одне одного, - українська нація! В рамках акції відбулось також покладання квітів до підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь