Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Проєкти рішень сесій №- «Про затвердження Положення про онлайн-трансляцію та відеофіксацію сесій Кельменецької селищної ради»

Кількість переглядів: 19
Скликання: рішення
Сесія: XLІ сесія
Тип документу: Проєкти рішень сесій
Дата прийняття: 25.07.2024
Дата оприлюднення: 22.07.2024
Номер документу: -
Назва документу: Про затвердження Положення про онлайн-трансляцію та відеофіксацію сесій Кельменецької селищної ради
Прикріплені файли:

Проєкт

__липня 2024 року                                                с-ще Кельменці                                                        №_______41-8/24

Про затвердження Положення про

онлайн-трансляцію та відеофіксацію

сесій Кельменецької селищної ради

На виконання частини вісімнадцятої статті 46, абзацу другого частини дев’ятої статті 47 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», керуючись законами України «Про інформацію», «Про доступ до публічної інформації», враховуючи висновки постійної комісії з питань законності, охорони прав людини, депутатської діяльності, етики та регламенту, селищна рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Затвердити Положення про онлайн-трансляцію та відеофіксацію сесій Кельменецької селищної ради, що додається.

 

2. Дія цього Положення щодо проведення трансляцій пленарних засідань ради та засідань постійних комісій в мережі «Інтернет» у режимі реального часу, вступає в дію через 30 днів з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні.

 

3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань законності, охорони прав людини, депутатської діяльності, етики, регламенту та секретаря ради Анатолія ГОРОБЦЯ.

 

Селищний голова                                                                                                         Богдан ОЛІЙНИК

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення ХLІ сесії селищної ради

VІІІ скликання

від ___липня 2024 року № ____41-8/24

ПОЛОЖЕННЯ

про онлайн-трансляцію та відеофіксацію сесій Кельменецької селищної ради

1. ЗАГАЛЬНА ЧАСТИНА

1.1. Основні терміни використані в Положенні:

Засідання - форма роботи селищної ради, засідання сесії ради відбувається за участі депутатів ради та запрошених на сесію осіб.

Сесія селищної ради - сукупність пленарних засідань ради та засідань постійних комісій ради.

Онлайн-трансляція засідань сесій селищної ради - трансляція засідання в режимі реального часу за допомогою технічних засобів через вебресурси селищної ради, проведення відеозйомки камерами для фіксації роботи селищної ради.

Архів - місце зберігання усіх відеозаписів засідань селищної ради.

Вебресурси селищної ради - офіційний вебсайт Кельменецької селищної ради.

Вебсайт - сукупність інформаційних ресурсів (електронних документів), програмних та апаратних засобів, що забезпечують доступ юридичних і фізичних осіб до інформаційних ресурсів та інформаційних послуг певного суб'єкта за унікальною адресою у мережі «Інтернет».

1.2. Положення про онлайн-трансляцію та відеофіксацію засідань сесій селищної ради (надалі – Положення) визначає правові, організаційні і фінансові основи регулювання відносин щодо налагодження онлайн-трансляції засідань.

1.3. Положення розроблено відповідно до Конституції України, Законів України “Про місцеве самоврядування в Україні”, “Про інформацію”, “Про доступ до публічної інформації”.

1.4. Положення поширює свою дію на висвітлення діяльності селищної ради, виконавчих органів ради та постійних комісій селищної ради під час засідань.

 

2. МЕТА І ЗАВДАННЯ ПОЛОЖЕННЯ

2.1. Метою Положення є забезпечення відкритості і прозорості у діяльності Кельменецької селищної ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів через залучення механізму онлайн-трансляції засідань, а також засобів масової інформації та громадян до висвітлення їх діяльності, сприяння безперешкодній реалізації конституційного права громадян на інформацію.

2.2. Основними завданнями Положення є:

1) інформування мешканців громади про діяльність Кельменецької селищної ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів під час засідань;

2) забезпечення подання інформації на засадах своєчасності, систематичності, повноти, всебічності та об’єктивності;

3) забезпечення реалізації конституційного права громадян на вільний доступ до інформації, впровадження нових ефективних форм взаємодії Кельменецької селищної ради з територіальною громадою.

 

3. ПРЕДМЕТ ТА ОСНОВНІ ЗАСАДИ ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЇ ЗАСІДАНЬ

3.1. Предметом онлайн-трансляцій є діяльність селищної ради, депутатів селищної ради, селищного голови, виконавчих органів і посадових осіб ради під час засідань.

3.2. Онлайн-трансляція засідань передбачає трансляцію засідань сесій ради (від відкриття засідання до його повного завершення) з використанням обладнання встановленого у сесійній залі ради чи інших приладів.

3.2.1. Головуючий на засіданні та кожен, хто виступає на засіданні зобов’язані використовувати виключно державну мову.

3.2.2. Камери, що використовуються для онлайн-трансляцій повинні бути розміщені в такий спосіб, щоб було чітко видно трибуну (головуючого на засіданні) та зал засідань (депутатів).

3.2.3. Селищна рада забезпечує технічне обслуговування обладнання для онлайн-трансляції. Відповідальний за обслуговування обладнання призначається розпорядженням селищного голови. Перед проведенням засідання відповідальна особа перевіряє обладнання на предмет його придатності, перевіряє наявність інтернет-зв’язку. У разі наявності технічних проблем – оперативно усуває їх.

3.2.4. При розгляді питань, що містять інформацію з обмеженим доступом, он-лайн трансляція призупиняється.

3.3. Засідання сесій селищної ради транслюється в режимі онлайн на вебресурсах ради в обов’язковому порядку.

3.4. У разі відсутності інтернет-зв’язку у залі засідань селищної ради через об’єктивні обставини засідання переноситься на іншу дату, або проводиться запис на відеокамеру з подальшим обов’язковим оприлюдненням у відкритих джерелах та на вебресурсах ради у порядку передбаченому п. 3.5.

3.5. Запис Засідання підлягає оприлюдненню у день засідання або наступного робочого дня. Архів записів засідань зберігається у вільному доступі на вебресурсах селищної ради ради протягом 5 років з часу його запису.

3.6. Трансляція засідань є відкритою для теле- і радіомовних організацій, друкованих засобів масової інформації, інформаційних агентств, інших засобів масової інформації та суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сфері висвітлення роботи органів місцевого самоврядування, а також для всіх жителів громади.

 

4. ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ ВИКОНАННЯ ПОЛОЖЕННЯ

У результаті виконання Положення очікується:

1) налагодження ефективної системи інформування громади про роботу селищної ради;

2) створення об’єктивної суспільної думки стосовно органів місцевого самоврядування і підвищення рівня довіри громади до них на основі отримання повної та всебічної інформації про їх діяльність.

 

5. ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ

5.1. Контроль за виконанням Положення здійснюють секретар ради та постійна депутатська комісія з питань законності, охорони прав людини, депутатської діяльності, етики та регламенту.

5.2. Інформація про прийняття Положення та хід його виконання публікується на вебресурсах Кельменецької селищної ради.

5.3. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.

5.4. Положення набирає чинності з дня його прийняття.

 

Секретар ради                                                                                                Анатолій ГОРОБЕЦ


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь