Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Рішення виконавчого комітету №108 «Про проведення конкурсу щодо визначення суб’єкта господарювання на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів на території Кельменецької селищної територіальної громади»

Кількість переглядів: 18
Скликання: 2024 рік
Сесія: ІV засідання
Тип документу: Рішення виконавчого комітету
Дата прийняття: 19.04.2024
Дата оприлюднення: 19.04.2024
Номер документу: 108
Назва документу: Про проведення конкурсу щодо визначення суб’єкта господарювання на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів на території Кельменецької селищної територіальної громади
Прикріплені файли:

19 квітня 2024 року                        с-ще Кельменці                             № 108

Про проведення конкурсу щодо визначення суб’єкта господарювання на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів на території Кельменецької селищної територіальної громади

 З метою впорядкування та належної організації діяльності у сфері поводження з побутовими відходами на території Кельменецької селищної територіальної громади, відповідно до пункту 3 частини другої статті 26 Закону України «Про управління відходами», Порядком проведення конкурсу на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25.08.2023 року №918 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів»;

керуючись підпунктом 23 пункту «а» частини першої статті 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет селищної ради

ВИРІШИВ:

1. Затвердити Порядок визначення суб’єкта господарювання на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів на території Кельменецької селищної територіальної громади- додаток 1.

 2. Створити конкурсну комісію для проведення конкурсу, затвердити її склад та Положення про конкурсну комісію – додатки 2,3.

3. Провести конкурс щодо визначення суб’єкта господарювання на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів на території Кельменецької селищної територіальної громади (далі – конкурс).

4. Визначити межі територій Кельменецької селищної територіальної громади, де планується здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів - додаток 4.

5. Затвердити конкурсну документацію для проведення конкурсу - додаток 5.

6. Встановити: кінцевий строк подання конкурсних пропозицій - до 09 год. 00 хв. 06 червня 2024 року; дату та час розкриття конкурсних пропозицій - 07 червня 2024 року о 10 год. 00 хв.

7. Відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та благоустрою (Оксана ВОРОНЕЖСЬКА) та відділу документообігу та зв’язків з громадськістю (Марія РЯБОЙ):

1) до 06 травня 2024 року підготувати та забезпечити оприлюднення оголошення про проведення конкурсу на офіційному вебсайті Кельменецької селищної ради.

2) до 15 травня 2024 року підготувати та забезпечити оприлюднення повідомлення про утворення конкурсної комісії на офіційному вебсайті Кельменецької селищної ради.

8. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Романа ДВОРСЬКОГО.

 

Селищний голова                 Богдан ОЛІЙНИК

 

Додаток 1

Рішення виконавчого комітету

селищної ради

від 19.04.2024 № 108

Порядок визначення суб’єкта господарювання

на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів

на території Кельменецької селищної територіальної громади

1. Загальні положення

1.1. Цей Порядок визначає процедуру підготовки та проведення конкурсу з визначення суб’єкта господарювання на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів відповідно до правил благоустрою населеного пункту, регіональних та місцевих планів управління відходами на відповідній території територіальної громади за територіальним принципом та/або за видами побутових відходів (далі - конкурс).

1.2. Конкурс на право зі збирання та перевезення побутових відходів проводиться відповідно до вимог Постанов Кабінету Міністрів України № 918 від 25 серпня 2023 року «Про затвердження Порядку проведення конкурсу на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів», підпунктом 23, пункту «а», статті 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законів України «Про управління відходами», «Про благоустрій населених пунктів».

1.3. Конкурс щодо визначення суб’єкта господарювання на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів проводиться з метою забезпечення повного та якісного задоволення потреб Кельменецької селищної територіальної громади в підтриманні належного санітарного стану території та підвищення рівня обслуговування населення. Метою конкурсу є розвиток конкуренції, обмеження монополізму на ринку збирання та перевезення побутових відходів і вибір, на конкурсній основі, юридичних і фізичних осіб, що забезпечать дотримання санітарних норм, правил і якість виконання робіт із збирання та перевезення побутових відходів.

2. Підготовка конкурсу

2.1. Рішення про проведення конкурсу приймається організатором конкурсу – виконавчим комітетом Кельменецької селищної ради.

2.2. Конкурс щодо визначення суб’єкта господарювання на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів проводиться конкурсною комісією по мірі необхідності, про що оголошується в засобах масової інформації не пізніше ніж за тридцять календарних днів до його початку.

Підставами для проведення конкурсу є:

необхідність визначення вперше суб’єкта господарювання, що здійснює операції із збирання та перевезення побутових відходів за територіальним принципом та/або за видами побутових відходів;

-необхідність повторного проведення конкурсу як такого, що не відбувся;

-закінчення строку дії договору на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів;

-розірвання договору або припинення дії договору на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів відповідно до законодавства;

-ліквідація суб’єкта господарювання, що здійснює операції із збирання та перевезення побутових відходів, або застосування до такого суб’єкта господарювання судової процедури банкрута.

2.2.1 Персональний склад конкурсної комісії та положення про неї затверджується виконавчим комітетом Кельменецької селищної. Головою конкурсної комісії призначається посадова особа Кельменецької селищної.

2.2.2. До складу конкурсної комісії входять посадові особи організатора конкурсу (органу місцевого самоврядування) та можуть залучатися (за згодою) представники адміністратора (у разі його визначення), об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, а також депутати селищної ради та/або члени виконавчого комітету.

2.2.3. Повідомлення про утворення конкурсної комісії з пропозицією щодо долучення до її роботи осіб, зазначених у п 2.2.2 розміщується на офіційному вебсайті організатора конкурсу не пізніше ніж за 15 днів до проведення конкурсу.

2.3. Для проведення конкурсу конкурсна комісія готує конкурсну документацію, яка повинна містити таку інформацію:

- найменування, місцезнаходження організатора конкурсу;

- рішення організатора конкурсу про проведення конкурсу;

- місце і час проведення конкурсу, прізвище, ім’я та по батькові, посаду, контактний телефон та адресу електронної пошти посадової особи організатора конкурсу, уповноваженої здійснювати комунікацію з учасниками;

- очікуваний ( прогнозний) економічно обґрунтований розрахунковий рівень тарифів на збирання та перевезення побутових відходів;

- кваліфікаційні вимоги до учасників конкурсу ( у разі необхідності одна або декілька додаткових) ;

- орієнтовна дата початку здійснення операцій із збирання та перевезення відповідного виду побутових відходів;

- вимоги до конкурсних пропозицій та перелік документів, які подаються учасниками конкурсу;

- проекти договорів;

- можливість проведення організатором конкурсу зборів його учасників з метою надання роз’яснень щодо змісту конкурсної документації та внесення змін до неї;

- способи, місце та кінцевий строк подання конкурсних пропозицій;

- опис та приклад формальних (несуттєвих) помилок, допущення яких учасниками конкурсу не призведе до відхилення їх конкурсної пропозиції;

- номер та назва об’єктів конкурсу;

- характеристика об’єктів конкурсу, яка має містити інформацію про :

- вид побутових відходів;

- обсяг збирання та перевезення побутових відходів;

- норми надання послуг;

- розмір та межі територій на якій здійснюватиметься операції із збирання та перевезення побутових відходів.

- характеристика об’єктів утворення побутових відходів за джерелами їх утворення:

- багатоквартирні житлові будинки;

- одноквартирні (садибні) житлові будинки;

- підприємства, установи та організації.

- місцезнаходження об’єктів оброблення відходів;

- система надання послуг (безконтейнерна та/або контейнерна, пункт роздільного збирання , за заявкою споживача).

2.6. Передбачені конкурсною документацією умови проведення конкурсу є обов’язковими для конкурсної комісії та його учасників.

2.7. Відділ містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та благоустрою Кельменецької селищної ради оприлюднює конкурсну документацію, а також оголошує про дату, час та місце проведення конкурсу на офіційному вебсайті Кельменецької селищної ради не пізніше ніж за 30 календарних днів до проведення конкурсу.

2.8. Виконавчий комітет Кельменецької селищної ради має право не пізніше ніж за 7 календарних днів до закінчення строку подання конкурсних пропозицій внести зміни до конкурсної документації, про що повідомляє протягом 3 робочих днів оприлюднює повідомлення на своєму офіційному сайті та надсилає учасникам конкурсу відповідне повідомлення на адресу електронної пошти чи іншими засобами інформаційно- комунікаційних систем.

2.9. Підстава для внесення змін до конкурсної документації є заміна:

- прізвища, імені та по батькові, посади, контактного телефону та електронної адреси посадової особи організатора конкурсу, уповноваженої здійснювати комунікацію з учасниками;

- орієнтовної дати початку здійснення операції із збирання та перевезення відповідного виду побутових відходів;

- проектів договорів;

- місця, дати, часу та процедури надання роз’яснень щодо змісту конкурсної документації та внесення змін до неї;

- способу, місця та кінцевого строку подання конкурсних пропозицій.

2.10. Виконавчий комітет Кельменецької селищної ради має право прийняти до закінчення строку подання конкурсних пропозицій рішення щодо його продовження та/або зміну місця, дати та часу проведення конкурс. Строк прийняття документів від учасника конкурсу може бути продовжено конкурсною комісією на сім робочих днів. Про таке рішення конкурсна комісія повинна повідомити всім учасникам конкурсу шляхом надсилання відповідного повідомлення на адресу електронної пошти чи іншими засобами інформаційно- комунікаційних систем не пізніше ніж за один робочий день до дати проведення конкурсу, зазначеними в конкурсній документацій, та оприлюднити повідомлення на своєму офіційному вебсайті.

2.11. Учасник конкурсу має право не пізніше ніж за сім календарних днів до закінчення строку подання конкурсних пропозицій письмово звернутися за роз’ясненням щодо змісту конкурсної документації до організатора конкурсу, який зобов’язаний надіслати йому протягом трьох робочих днів письмову відповідь.

2.12. У разі проведення конкурсної комісією зборів його учасників з метою надання роз’яснень щодо змісту конкурсної документації ведеться протокол, який надсилається протягом трьох робочих днів усім учасникам конкурсу.

3. Подання заяви та конкурсних пропозицій

3.1. Для участі у конкурсі учасники подають заяву та конкурсну пропозицію.

3.1.1 Заява повинна містити таку інформацію:

- номер та назву об’єкту конкурсу;

- найменування юридичної особи або прізвище, власне ім’я по батькові (за наявності) фізичної особи -підприємця;

- ідентифікаційний код юридичної особи згідно з ЄДРПОУ або реєстраційний номер облікової картки платника податків для фізичних осіб- підприємців (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку в паспорті, зазначаються серія та номер паспорта);

- місцезнаходження суб’єктів господарювання, контактний номер телефону, адресу електронної пошти.

3.1.2 Конкурсна пропозиція повинна містити таку інформацію:

-перелік документів, передбачених конкурсною документацію;

-запропоновані учасникам конкурсу тарифи на збирання та перевезення побутових відходів, розраховані відповідно до затвердженого Кабінетом Міністрів України порядку.

3.2 Конкурсна пропозиція подається особисто чи надсилається засобами почтового зв’язку конкурсній комісії у конверті, на якому зазначаються повне найменування і місцезнаходження організатора та учасника конкурсу, або подається в електронній формі на адресу електронної пошти організатора конкурсу чи іншими засобами інформаційно-комунікаційних систем.

3.3. Конкурсні пропозиції, що надійшли після закінчення строку їх подання, передбаченого конкурсною документацією, повертаються учасникам конкурсу без розгляду.

3.4. Конкурсні пропозиції реєструються через вхідну документацію міської ради та секретарем конкурсної комісії протягом одного робочого дня з дати їх отримання, повідомляється учасникам конкурсу на їх адреси електронної пошти, із зазначенням дати та порядкового номера реєстрації їх пропозицій.

3.5 Учасник конкурсу має право відкликати власну конкурсну пропозицію або внести до неї зміни (доповнення) до закінчення строку подання конкурсних пропозицій шляхом подання організатору конкурсу відповідної заяви у письмовій чи електронній формі.

 3.5.1. У разі відкликання конкурсної пропозиції учасник конкурсу подає заяву довільної форми до конкурсної комісії у письмовій чи електронній формі. Інформація про її отримання та реєстрацію секретарем конкурсної комісії протягом одного робочого дня після її отримання, повідомляється учаснику на його адресу електронної пошти.

3.5.2. У разі змін (доповнень) до раніше поданої конкурсної пропозиції учасник конкурсу подає заяву про намір внесення змін і надсилає оновлену конкурсну пропозицію, яка реєструється через вхідну документацію міської ради секретарем конкурсної комісії протягом одного робочого дня після її отримання, повідомляється учаснику на його адресу електронної пошти.

4. Проведення конкурсу та визначення переможця

4.1. Інформація, подана учасником конкурсу в заяві, перевіряється секретарем конкурсної комісії протягом одного робочого дня з дати реєстрації конкурсної пропозиції. Витяги з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб -підприємців та громадських формувань долучаються секретарем конкурсної комісії до конкурсних пропозицій учасників конкурсу у вигляді витягів у паперовій формі.

 4.1.1 У разі зазначення учасником конкурсу недостовірної інформації в заяві така заява та конкурсні пропозиції відхиляються, про що конкурсна комісія повідомляє учасника конкурсу протягом трьох робочих днів з дня прийняття рішення про відхилення заяви на його адресу електронної пошти.

4.1.2. Повторне подання заяви учасником конкурсу, заяву якого відхилено, протягом строку подання конкурсних пропозицій не допускається.

4.2 Конверти з конкурентними пропозиціями відкриваються у день проведення конкурсу під час засідання конкурсної комісії та розглядаються відповідно до конкурсної документації в порядку черговості їх находження та реєстрації.

4.3. Головуючий на засіданні конкурсної комісії оголошує присутнім інформацію про найменування та місцезнаходження кожного учасника конкурсу, при наявності матеріали і документи конкурсних пропозицій та запропоновані учасниками конкурсу тарифи на збирання та перевезення побутових відходів за об’єктом конкурсу. Конкурсна комісія перевіряє наявність документів, подання яких передбачено конкурсною документацією.

4.4. У разі присутності учасників конкурсу на засіданні конкурсна комісія під час розгляду конкурсних пропозицій може звернутися до них за роз’ясненням щодо змісту їх пропозицій, провести консультації з окремими учасниками.

4.5. За результатами розгляду конкурсних пропозицій конкурсна комісія відхиляє конкурсні пропозиції з однієї з таких причин:

- конкурсна пропозиція подана не в повному обсязі, що передбачений конкурсною документацією;

- учасник конкурсу не відповідає кваліфікаційним вимогам передбаченим конкурсною документацією;

- учасник конкурсу припиняється в результаті ліквідації або його було припинено, або визнано у встановленому порядку банкрутом ;

- встановлення факту подання недостовірної інформації, яка впливає на прийняття рішення.

У рішенні про відхилення конкурсних пропозицій зазначається перелік учасників, конкурсні пропозиції яких були відхилені, та обґрунтування причин відхилення, і протягом п’яти робочих днів затверджується організатором конкурсу.

4.6. У разі прийняття конкурсною комісією рішення про відхилення конкурсних пропозицій всіх учасників конкурсу – конкурс оголошується повторно протягом місяця.

4.7. Конкурс визнається таким, що не відбувся, у разі:

- неподання конкурсних пропозицій;

- відхилення всіх конкурсних пропозицій з підстав, передбачених п. 4.5.

У рішенні про визначення конкурсу таким що не відбувся, зазначаються причини, передбачені абзацами другим або третім цього пункту

Протягом 10 робочих днів Кельменецька селищна рада оприлюднює на своєму офіційному вебсайті оголошення про дату, час та місце проведення повторного конкурсу та розмішує конкурсну документацію згідно з пунктом 2.3 цього Порядку.

5. Визначення переможця конкурсу та укладання договору .

5.1. Переможцем (переможцями) конкурсу визначається його учасник або декілька учасників, що відповідає (відповідають) кваліфікаційним вимогам та які запропонували найбільш вигідний тариф, за результатами розгляду конкурсних пропозицій

5.2. Рішення конкурсної комісії приймаються більшістю голосів її членів, які беруть участь у засіданні та мають право голосу. У разі рівного розподілу голосів остаточне рішення приймає головуючий на засіданні.

5.3. Рішення конкурсної комісії оформлюється протоколом, який підписується головуючим, членами конкурсної комісії та її секретарем, і подається на затвердження виконавчого комітету Кельменецької селищної ради.

5.4. Протокол засідання конкурсної комісії повинен містити інформацію про:

- дату та місце проведення засідання конкурсної комісії;

- прізвища, імена, по батькові та посади членів конкурсної комісії, які присутні на засіданні;

- номер та назва об’єкта конкурсу;

- перелік учасників конкурсу із зазначенням критерії відповідності їх конкурсних пропозицій кваліфікаційним вимогам (основні та у разі необхідності додатковими) та наявні переваги за ними;

- запропоновані учасниками конкурсу тарифи на збирання та перевезення побутових відходів;

- результати голосування конкурсної комісії;

- рішення конкурсної комісії.

5.5. Виконавчий комітет Кельменецької селищної ради протягом 10 (десяти) робочих днів від дати надходження протоколу конкурсної комісії приймає рішення про результати конкурсу.

Рішення про результати конкурсу та протокол засідання конкурсної комісії Кельменецька селищна рада опубліковує на своєму офіційному вебсайті протягом п’яти робочих днів з дня прийняття рішення.

5.6. У рішенні про визначення переможця (переможців) конкурсу зазначається строк, протягом якого переможець (переможці) має (мають) право здійснювати операції із збирання та перевезення побутових відходів і який становить п’ять років з дати укладання договору на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів.

5.7. У разі коли в конкурсі взяв участь тільки один учасник і конкурсною комісією прийнято рішення щодо визначення його переможцем конкурсу або у випадку прийняття конкурсною комісією рішення про відхилення конкурсних пропозицій всіх учасників конкурсу, крім одного, строк на який він визначається переможцем конкурсу на території територіальної громади, повинен становити 12 місяців, після чого Кельменецька селищна рада проводиться новий конкурс.

5.7. Виконавчий комітет Кельменецької селищної ради протягом 15 робочих днів після прийняття рішення про визначення переможця (переможців) конкурсу встановлює запропоновані у його (їх) конкурсній пропозиції тарифи на збирання та перевезення побутових відходів та уповноважує міського голову укласти договір на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів.

5.8 Коригування тарифів на збирання та перевезення побутових відходів встановлених за результатами конкурсу, здійснюється не раніше трьох місяців з дати встановлення.

Керуючий справами (секретар)

виконавчого комітету селищної ради         Людмила РАРЕНКО

 

Додаток 2

рішення виконавчого комітету

селищної ради

від 19.04.2024 р. № 108

Склад конкурсної комісії

щодо питань підготовки та проведення конкурсу на визначення суб’єкта господарювання на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів на території Кельменецької селищної територіальної громади 

1.

Роман ДВОРСЬКИЙ

Заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради, голова конкурсної комісії

2

Оксана ВОРОНЕЖСЬКА

Начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та благоустрою, заступник голови конкурсної комісії

3.

Іван АДАМЧУК

Головний спеціаліст відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та благоустрою,  секретар конкурсної комісії

4.

Ігор УРСУЛЯК

Начальник відділу економічного розвитку та залучення інвестицій,

член конкурсної комісії

5.

Леся БІЛИК

Начальник відділу правового забезпечення та роботи з персоналом,член конкурсної комісії

6.

Людмила РАРЕНКО

Керуючий справами (секретар) виконавчого комітету селищної ради,

член виконавчого комітету, член конкурсної комісії

7.

Сергій КРУПКО

Провідний спеціаліст - інспектор архітектурно-будівельного контролю та благоустрою відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та благоустрою, член конкурсної комісії

8.

Ірина СОЛОДЮК

Депутат селищної ради, член конкурсної комісії

 

9.

Наталія КРИВОВ’ЯЗА

Начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Дністровського районного управління ГУ ДПСС в Чернівецькій області (за згодою), член конкурсної комісії

Керуючий справами (секретар)

виконавчого комітету селищної ради        Людмила РАРЕНКО

Додаток 3

рішення виконавчого комітету

селищної ради

від 19.04.2024 № 103

Положення

про конкурсну комісію щодо питань підготовки та проведення конкурсу з визначення суб’єкта господарювання на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів на території Кельменецької селищної територіальної громади

1. Загальні положення

 1.1. Положенням про комісію з питань організації та проведення конкурсу з визначення суб’єкта господарювання на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів на території Кельменецької селищної територіальної громади (далі – Положення) визначається порядок організації та проведення конкурсу з визначення суб’єкта господарювання на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів на території Кельменецької селищної територіальної громади (далі - Комісія), що створюється та ліквідується рішенням виконавчого комітету Кельменецької селищної ради.

1.3. Комісія у своїй діяльності керується законами України «Про управління відходами», «Про благоустрій населених пунктів», «Правилами надання послуг з управління побутовими відходами та типових договорів про надання послуг з управління побутовими відходами» затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 8 серпня 2023 року №835, Порядком проведення конкурсу на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2023 року № 918, Державними санітарними нормами та правилами утримання територій населених місць, затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 17 березня 2011 року №145 Методикою роздільного збирання побутових відходів, затверджених наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 01.08.2011 року № 133, Правилами благоустрою населених пунктів Кельменецької селищної територіальної громади, затверджених рішенням Х сесії Кельменецької селищної ради VIII скликання від 30.08.2021 року № 306.10-8/21, регіональними та місцевими планами управління відходами та іншими розпорядженнями селищного голови, законодавчими та підзаконними актами України, а також цим Положенням.

2. Мета діяльності Комісії

2.1. Основною метою діяльності конкурсної комісії є вирішення питань, пов’язаних з визначенням суб’єкта господарювання на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів на території Кельменецької селищної територіальної громади відповідно до правил благоустрою населених пунктів, регіональних та місцевих планів управління відходами на відповідній території територіальної громади.

3. Завдання, обов’язки та права Комісії

3.1.1 Завданням Комісії є визначення суб’єкта господарювання на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів на території Кельменецької селищної територіальної громади відповідно до Правилами благоустрою населених пунктів Кельменецької селищної територіальної громади, затверджених рішенням Х сесії Кельменецької селищної ради VIII скликання від 30.08.2021 року № 306.10-8/21,

3.1.2 До обов’язків конкурсної комісії належить проведення засідання конкурсу та визначення суб’єкта господарювання на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів на території Кельменецької селищної територіальної громади.

3.1.3 Комісія має право не пізніше семи робочих днів до закінчення строку подання конкурсних пропозицій внести зміни до конкурсної документації, про що протягом трьох робочих днів оприлюднює повідомлення на офіційному вебсайті Кельменецької селищної ради та надсилає учасникам конкурсу відповідні повідомлення на адресу електронної пошти чи іншими засобами інформаційно-комунікаційних систем.

3.1.4. Комісія має право прийняти до закінчення строку подання конкурсних пропозицій рішення щодо його продовження та/або зміну місця, дати та часу проведення конкурсу. Про таке рішення організатор конкурсу повинен повідомити всім учасникам конкурсу шляхом надсилання відповідного повідомлення на адресу електронної пошти чи іншими засобами інформаційно-комунікаційних систем не пізніше ніж за один робочий день до дати проведення конкурсу, зазначеними в конкурсній документації, та оприлюднити повідомлення на офіційному вебсайті Кельменецької селищної ради.

3.1.5 Комісія має право повернуть учаснику конкурсу конкурсні пропозиції, без розгляду, якщо вони надійшли після закінчення строку їх подання, передбаченого конкурсною документацією.

4. Склад та повноваження Членів конкурсної комісії

4.1. Склад Конкурсної комісії

4.1.1. До складу конкурсної комісії входять посадові особи організатора конкурсу (органу місцевого самоврядування) та можуть залучатися (за згодою) представники адміністратора (у разі його визначення), об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, а також депутати міської ради та/або члени виконавчого комітету.

4.1.2. Повідомлення про утворення конкурсної комісії з пропозицією щодо долучення до її роботи осіб, зазначених в пункті 4.1.1, розміщується на офіційному вебсайті Кельменецької селищної ради не пізніше ніж за 15 днів до проведення конкурсу.

4.1.3. Особи, зазначені в пункті 4.1.1, які бажають взяти участь в роботі конкурсної комісії, повідомляють голові конкурсної комісії про цей намір не пізніше ніж за п’ять днів до дати проведення конкурсу в довільній формі шляхом повідомлення на електронну пошту чи засобами інформаційно-комунікаційних систем.

4.1.4. До складу конкурсної комісії не можуть входити учасники конкурсу, члени сім’ї та пов’язані з ними особи. Пов’язаними особами вважаються особи, які для цілей цього конкурсу відповідають будь-якій із таких ознак:

- юридична особа, яка здійснює контроль над учасником конкурсу або контролюється учасником конкурсу, або перебуває під спільним контролем з учасником конкурсу;

- фізична особа або члени її сім’ї, які здійснюють контроль над учасником конкурсу;

- службова (посадова) особа учасника конкурсу, уповноважена здійснювати від імені учасника конкурсу юридичні дії, спрямовані на встановлення, зміну або припинення цивільно-правових відносин, а також члени сім’ї такої службової (посадової) особи відповідно до статті 3 Сімейного кодексу України.

4.1.5. До повноважень членів Комісії належіть брати особисту участь у роботі конкурсної комісії з визначення суб’єкта господарювання на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів на території Кельменецької селищної територіальної громади.

4.1.6. Члени конкурсної комісії перевіряють наявність документів, подання яких передбачено конкурсною документацією.

4.1.7. У разі присутності учасників конкурсу на засіданні, члени Комісії під час розгляду конкурсних пропозицій можуть звернутися до них за роз’ясненням щодо змісту їх пропозицій, провести консультації з окремими учасниками.

4.1.8. Члени комісії приймають рішення щодо прийняття або відхилення конкурсних пропозицій.

4.2. Конкурсну комісію очолює голова комісії, до його повноважень відноситься:

4.2.1. головуючий проводить засідання конкурсної комісії .

4.2.2. головуючий на засіданні конкурсної комісії оголошує присутнім інформацію про найменування та місцезнаходження кожного учасника конкурсу, про наявні матеріали і документи конкурсних пропозицій та запропоновані учасниками конкурсу тарифи на збирання та перевезення побутових відходів за об’єктом конкурсу.

4.2.3. затверджує протокол розгляду заявок на участь у конкурсі з визначення суб’єкта господарювання на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів на території Кельменецької селищної територіальної громади

4.3. До повноважень заступника голови комісії переходять всі повноваження голови комісії у разі відсутності голови комісії.

4.4. До повноважень Секретаря комісії відносяться :

4.4.1. оприлюднення конкурсної документації, оголошення про дату, час та місце проведення конкурсу на офіційному вебсайті Кельменецької селищної ради не пізніше ніж за 30 календарних днів до проведення конкурсу;

4.4.2. контроль за реєстрацією конкурсних пропозицій через вхідну документацію селищної ради та протягом одного робочого дня з дати їх отримання повідомляє учасникам конкурсу на їх адреси електронної пошти, дату та порядковий номер реєстрації їх пропозицій.

4.4.3 перевірка інформації, яку подає учасник конкурсу в заяві, протягом одного робочого дня з дати реєстрації конкурсних пропозиції в журналі обліку

4.4.4 повідомляє про утворення конкурсної комісії та розміщує інформацію щодо складу конкурсної комісії на офіційному вебсайті Кельменецької селищної ради не пізніше ніж за 15 днів до проведення конкурсу.

4.4.5. забезпечує оперативне інформування членів комісії щодо дати проведення засідання конкурсної : дата, час, місце, кількість учасників конкуру

4.4.6 ведення протоколу при проведенні організатором конкурсу зборів його учасників з метою надання роз’яснень, щодо змісту конкурсної документації та надсилає його протягом трьох робочих днів усім учасникам;

4.4.7 повідомляє всім учасникам конкурсу у разі продовження та/або зміну місця, дати та часу проведення конкурсу, шляхом надсилання відповідного повідомлення на адресу електронної пошти чи іншими засобами інформаційно-комунікаційних систем не пізніше ніж за один робочий день до дати проведення конкурсу, зазначеними в конкурсній документації, та подає на оприлюднення повідомлення на офіційний вебсайт Кельменецької селищної ради.

4.4.8. готує Протокол розгляду заявок на участь в конкурсі з визначення суб’єкта господарювання на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів на території Кельменецької селищної територіальної громади для погодження членами комісії.

4.4.9. публікація на офіційному вебсайті Кельменецької селищної ради рішення про результати конкурсу та протокол засідання конкурсної комісії, протягом п’яти робочих днів з дня прийняття такого рішення.

5. Регламент роботи комісії

5.1.1 Основною формою роботи Комісії є засідання, які є відкритими та гласними.

5.1.2.Засідання Комісії веде голова конкурсної комісії, а у разі його відсутності-заступник голови конкурсної комісії.

5.1.3. Засідання конкурсної комісії є правоможним, якщо на ньому присутні не менш як дві третини її складу

5.1.3. Рішення конкурсної комісії приймаються більшістю голосів її членів, які беруть участь у засіданні та мають право голосу. У разі рівного розподілу голосів остаточне рішення приймає головуючий на засіданні.

5.1.4 Рішення конкурсної комісії оформлюються протоколом, який підписується головуючим, членами конкурсної комісії та її секретарем, і подається на затвердження виконавчому комітету селищної ради.

5.1.5. Протокол засідання конкурсної комісії повинен містити інформацію про: дату та місце проведення засідання конкурсної комісії, прізвища, імена, по батькові (за наявності) та посади членів конкурсної комісії, які присутні на засіданні, номер та назву об’єкта конкурсу, перелік учасників конкурсу із зазначенням критеріїв відповідності їх конкурсних пропозицій кваліфікаційним вимогам (основним та у разі необхідності додатковим) та наявні переваги за ними, запропоновані учасниками конкурсу тарифи на збирання та перевезення побутових відходів, результати голосування членів конкурсної комісії, рішення конкурсної комісії.

5.1.6. У разі прийняття конкурсною комісією рішення про відхилення конкурсних пропозицій всіх учасників конкурсу конкурс оголошується повторно протягом місяця.

5.1.7. Рішення виконавчого комітету Кельменецької селищної ради про результати конкурсу та протокол засідання конкурсної комісії опубліковується на офіційному вебсайті Кельменецької селищної ради протягом п’яти робочих днів з дня прийняття такого рішення.

Керуючий справами (секретар)

виконавчого комітету селищної ради         Людмила РАРЕНКО 

Додаток 4

рішення виконавчого комітету

селищної ради

від 19.04.2024 № 108

Межі територій Кельменецької селищної територіальної громади,

де планується здійснення операцій

 із збирання та перевезення побутових відходів

Для проведення конкурсу з визначення суб’єктів господарювання на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів виділено лоти:

Перший лот – с-ще Кельменці центр Кельменці;

Другий лот - Бабинський старостинський округ з центром в с. Бабин;

Третій лот - Бернівський старостинський округ з центром в с. Бернове;

Четвертий лот - Бузовицький старостинський округ з центром в с. Бузовиця;

П’ятий лот - Бурдюзький старостинський округ з центром в с. Бурдюг;

Шостий лот - Вартиковецький старостинський округ з центром в с.Вартиківці, що складається з сіл Вартиківці, Слобідка;

Сьомий лот - Вовчинецький старостинський округ з центром в с. Вовчинець;

Восьмий лот - Вороновицький старостинський округ з центром в с.Вороновиця;

Дев’ятий лот - Грушовецький старостинський округ з центром в с.Грушівці, що складається з сіл Грушівці та Нагоряни;

Десятий лот - Дністрівський старостинський округ з центром в с.Дністрівка;

Одинадцятий лот - Івановецький старостинський округ з центром в с.Іванівці;

Дванадцятий лот - Комарівський старостинський округ з центром в с. Комарів, що складається з сіл Комарів та Майорка;

Тринадцятий лот - Ленковецький старостинський округ з центром в с.Ленківці, що складається з сіл Ленківці та Макарівка,Коновка;

Чотирнадцятий лот - Мошанецький старостинський округ з центром в с. Мошанець;

П’ятнадцятий лот - Нелиповецький старостинський округ з центром в с. Нелипівці, що складається з сіл Нелипівці, Браїлівка, Лукачівка;

Шістнадцятий лот - Новоселицький старостинський округ з центром в с. Новоселиця;

Сімнадцятий лот - Перковецький старостинський округ з центром в с. Перківці, що складається з сіл Перківці та Путрине;

Вісімнадцятий лот - Росошанівський старостинський округ з центром в с. Росошани.

Керуючий справами (секретар)

виконавчого комітету селищної ради                   Людмила РАРЕНКО

 

Додаток 5

рішення виконавчого комітету

селищної ради

від 19.04.2024 р. № 108

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦІЯ

з проведення конкурсу на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів

на території Кельменецької селищної територіальної громади

с-ще Кельменці– 2024

1. Найменування та місцезнаходження організатора конкурсу:

Організатор конкурсу: Виконавчий комітет Кельменецької селищної ради.

Місцезнаходження організатора конкурсу: пл. Центральна,4, с-ще Кельменці, Дністровський район, Чернівецька область, 60100.

2. Рішення організатора конкурсу про проведення конкурсу:

Рішення виконавчого комітету Кельменецької селищної ради від 19 квітня 2024 року № 108 «Про проведення конкурсу на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів на території Кельменецької селищної територіальної громади».

3. Місце, дата і час проведення конкурсу, прізвище ім’я та по батькові (за наявності), посаду, контактний телефон та адреса електронної пошти посадової особи організатора конкурсу, уповноваженої здійснювати комунікацію з учасниками:

 Місце проведення конкурсу: зал засідань Кельменецької селищної ради (пл. Центральна,4, с-ще Кельменці, Дністровський район, Чернівецька область, 60100).

Дата і час проведення конкурсу: 07 червня 2024 року о 10 год. 00 хв.

Посадова особа організатора конкурсу, уповноважена здійснювати комунікацію з учасниками: Адамчук Іван Васильович – головний спеціаліст відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та благоустрою Кельменецької селищної ради.

4. Очікуваний (прогнозний) економічно обґрунтований розрахунковий рівень тарифів на збирання та перевезення побутових відходів:

Для населення:

тверді побутові відходи:

-багатоквартирні будинки:

 ( 1 м3-127,67 грн.) – 18,62 грн. на місяць з однієї особи;

-приватний сектор -19,15 грн. на місяць з однієї особи;

рідкі побутові відходи:

 – для населення: 1 м3 -218,25грн.

Для підприємств та бюджетних організацій:

бюджетні організації:

тверді побутові відходи - 1,0 м3 – 138,61 грн.

рідкі побутові відходи - 1,0 м3 –230,72 грн.

Інші організації:

тверді побутові відходи -1,0 м3-151,99грн.

рідкі побутові відходи - 1,0 м3 –259,82 грн.

5. Основні вимоги (у разі необхідності одна або декілька додаткових) до учасників конкурсу з урахуванням кваліфікаційних вимог, визначених у критеріях відповідності конкурсних пропозицій кваліфікаційним вимогам (далі - кваліфікаційні вимоги):

5.1. Кваліфікаційні вимоги до учасників конкурсу:

п/п

Кваліфікаційні вимоги

Критерії відповідності

Основні кваліфікаційні вимоги

1.

Наявність транспортних засобів спеціального призначення для збирання та перевезення відповідного виду побутових відходів

Достатня кількість транспортних засобів спеціального призначення, що забезпечують перевезення визначеного обсягу відповідного виду побутових відходів, які утворюються на об’єкті конкурсу, що підтверджується:

- довідкою-розрахунком про наявні транспортні засоби спеціального призначення для забезпечення перевезення обсягу відповідного виду побутових відходів за об’єктом конкурсу;

- довідкою-характеристикою транспортних засобів спеціального призначення;

- копіями свідоцтв про реєстрацію власних транспортних засобів спеціального призначення та/або копіями договорів про оренду таких транспортних засобів;

- копіями протоколів перевірки технічного стану транспортних засобів спеціального призначення.

Перевага надається учасникові конкурсу, який має у власності більшу кількість транспортних засобів спеціального призначення, що можуть перевозити більший обсяг певного виду побутових відходів за об’єктом конкурсу.

2.

Підтримання належного санітарного стану транспортних засобів спеціального призначення для збирання та перевезення побутових відходів

Наявне власне або орендоване обладнання для миття транспортних засобів спеціального призначення, що підтверджується:

 довідкою про наявне обладнання для миття транспортних засобів спеціального призначення або договором про надання відповідних послуг.

Перевага надається учасникові конкурсу, який має у власності обладнання для миття транспортних засобів спеціального призначення.

3.

Зберігання транспортних засобів спеціального призначення для перевезення побутових відходів

Забезпечення зберігання транспортних засобів спеціального призначення здійснюється на власній чи орендованій території або на автостоянках, що підтверджується:

- довідкою про зберігання транспортних засобів спеціального призначення на власній території, копією договору про оренду такої території або копіями договорів про зберігання транспортних засобів на автостоянках.

Перевага надається учасникові конкурсу, який має власну територію для забезпечення зберігання транспортних засобів спеціального призначення.

4.

Щоденний контроль за технічним станом транспортних засобів спеціального призначення, виконання регламентних робіт з їх технічного обслуговування та ремонту

Забезпечення щоденного контролю за технічним станом транспортних засобів спеціального призначення, виконання регламентних робіт з їх технічного обслуговування та ремонту, що підтверджується:

- довідкою про наявність власної або орендованої ремонтної бази, транспортних засобів спеціального призначення;

- копією договору про ремонтне обслуговування транспортних засобів спеціального призначення;

- копією наказу на прийняття у штат персоналу з ремонту та технічного обслуговування транспортних засобів спеціального призначення.

Перевага надається учасникові конкурсу, який має у власності ремонтну базу та у штаті персонал з ремонтного обслуговування.

5.

Щоденний медичний огляд водіїв

 

Проведення щоденного медичного огляду водіїв медичним працівником та наявність спеціально відведеного приміщення для проведення щозмінних передрейсових та післярейсових медичних оглядів водіїв або отримання таких послуг на договірній основі, що підтверджується:

- копією договору про медичне обслуговування;

- копією наказу на прийняття у штат медичного працівника;

- довідкою про оснащення постійного спеціального приміщення для проведення щозмінного передрейсового та післярейсового медичного огляду водіїв транспортних засобів.

Перевага надається учасникові конкурсу, який має у штаті медичного працівника та відведене спеціальне приміщення для проведення щозмінних передрейсових та післярейсових медичних оглядів водіїв.

Додаткові кваліфікаційні вимоги

6.

Наявність пристроїв автоматизованого геоінформаційного контролю та супроводу перевезення побутових відходів

 

На транспортних засобах спеціального призначення, що забезпечують перевезення побутових відходів, встановлено пристрої автоматизованого геоінформаційного контролю та супроводу перевезення побутових відходів, що підтверджується:

- довідкою-характеристикою транспортних засобів спеціального призначення;

- копією свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів спеціального призначення та/або копіями діючих договорів про надання в оренду таких транспортних засобів.

Перевага надається учасникові конкурсу, який має у власності більшу кількість транспортних засобів спеціального призначення, обладнаних пристроями автоматизованого геоінформаційного контролю.

7.

Наявність контейнерів певного виду для збирання побутових відходів у кількості, що визначена організатором конкурсу як мінімальна

Наявна кількість контейнерів певного виду для збирання побутових відходів відповідно до визначеної організатором конкурсу як мінімальної, що підтверджується:

- довідкою про наявність контейнерів певного виду для збирання побутових відходів та/або діючим договором про оренду таких контейнерів.

Перевага надається учасникові конкурсу, який має у власності більшу кількість контейнерів певного виду для збирання побутових відходів.

8.

Підтримання належного санітарного стану контейнерів для збирання побутових відходів

Наявне власне або орендоване обладнання для миття контейнерів, що підтверджується довідкою про наявне обладнання для миття контейнерів або копією договору про надання відповідних послуг.

перевага надається учасникові конкурсу, який має у власності обладнання для миття контейнерів.

5.2. Учасниками конкурсу можуть бути суб’єкти господарювання, установчими документами яких передбачено провадження діяльності у сфері управління побутовими відходами.

6. Орієнтовна дата початку здійснення операцій із збирання та перевезення відповідного виду побутових відходів: дата набрання чинності укладеного договору між організатором конкурсу та суб’єктом господарювання визначеним переможцем конкурсу на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів на території Кельменецької селищної територіальної громади.

7. Вимоги до конкурсних пропозицій та перелік документів, які подаються учасниками конкурсу:

Документи, які подаються учасниками конкурсу: заява для участі у конкурсі з дотриманням вимог, зазначених у пункті 7.1. цієї конкурсної документації; конкурсна пропозиція у окремо запечатаному конверті з дотриманням вимог, зазначених у пунктах 7.2 та 7.3 цієї конкурсної документації.

7.1. Заява для участі у конкурсі повинна містити таку інформацію:

- назву об’єкта конкурсу;

- найменування юридичної особи або прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності) фізичної особи - підприємця;

- ідентифікаційний код юридичної особи згідно з ЄДРПОУ або реєстраційний номер облікової картки платника податків для фізичних осіб - підприємців (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку в паспорті, зазначаються серія та номер паспорта);

- місцезнаходження суб’єкта господарювання, контактний номер телефону, адресу електронної пошти.

Інформація, подана учасником конкурсу в заяві, перевіряється секретарем комісії протягом одного робочого дня з дати реєстрації конкурсної пропозиції в журналі обліку.

У разі зазначення учасником конкурсу недостовірної інформації в заяві така заява та конкурсна пропозиція відхиляється, про що секретар комісії повідомляє учаснику конкурсу на його адресу електронної пошти протягом трьох робочих днів з дня прийняття рішення про відхилення заяви для участі у конкурсі.

Повторне подання заяви учасником конкурсу, заяву якого відхилено, протягом строку подання конкурсних пропозицій не допускається.

7.2. До заяви додаються:

- витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань у паперовій формі.

- конкурсна пропозиція, яка включає:

1) запропоновані учасником конкурсу тарифи на збирання та перевезення побутових відходів, розраховані відповідно до Порядку формування середньозваженого тарифу на послугу з управління побутовими відходами, а також тарифів на збирання, перевезення, відновлення та видалення побутових відходів затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.09.2023 № 1031 «Про затвердження Порядку формування середньозваженого тарифу на послугу з управління побутовими відходами, а також тарифів на збирання, перевезення, відновлення та видалення побутових відходів» (із наданням детальних розрахунків з підтверджуючими документами).

2) Реєстр наданих документів, в якому зазначено найменування поданих документів у складі конкурсної пропозиції із зазначенням сторінок, на якій вони знаходяться.

3) Документи, передбачені конкурсною документацією:

- копія Статуту або іншого установчого документу, яким передбачено провадження діяльності у сфері управління побутовими відходами;

- довідка, яка підтверджує повноваження особи учасника конкурсу на підписання конкурсної пропозиції;

- довідка, яка підтверджує повноваження особи учасника конкурсу на належним чином завірення копій документів, поданих у складі конкурсної пропозиції;

- довідка-розрахунок про наявні транспортні засоби спеціального призначення для забезпечення перевезення обсягу відповідного виду побутових відходів за об’єктом конкурсу;

- довідка-характеристика транспортних засобів спеціального призначення;

- копії свідоцтв про реєстрацію власних транспортних засобів спеціального призначення та/або копії договорів про оренду таких транспортних засобів;

- копії протоколів перевірки технічного стану транспортних засобів спеціального призначення;

- довідка про наявне обладнання для миття транспортних засобів спеціального призначення або копія договору про надання відповідних послуг;

- довідка про зберігання транспортних засобів спеціального призначення на власній території або копія договору про оренду такої території або копії договорів про зберігання транспортних засобів на автостоянках;

- довідка про наявність власної або орендованої ремонтної бази транспортних засобів спеціального призначення або копія договору про ремонтне обслуговування транспортних засобів спеціального призначення;

- копія наказу на прийняття у штат персоналу з ремонту та технічного обслуговування транспортних засобів спеціального призначення (за наявності власної ремонтної бази);

- довідка про наявність контейнерів певного виду для збирання побутових відходів та/або копія діючого договору про оренду таких контейнерів;

- довідка про наявне обладнання для миття контейнерів або копія договору про надання відповідних послуг;

- довідка-характеристика транспортних засобів спеціального призначення із інформацією про встановлені пристрої автоматизованого геоінформаційного контролю та супроводу перевезення побутових відходів;

- копія договору про медичне обслуговування, або копія наказу на прийняття у штат медичного працівника;

- довідка про оснащення постійного спеціального приміщення для проведення щозмінного передрейсового та післярейсового медичного огляду водіїв транспортних засобів.

7.3 Вимоги до конкурсних пропозицій.

7.3.1. Конкурсна пропозиція подається особисто чи надсилається засобами поштового зв’язку на адресу Кельменецької селищної ради: 60100, с-ще Кельменці, пл. Центральна,4 у конверті, на якому зазначаються повне найменування і місцезнаходження організатора та учасника конкурсу, назва об’єкта конкурсу та зазначається: «Не відкривати до__________».

7.3.2. Конкурсна пропозиція пронумеровується, прошивається, підписується уповноваженою особою учасника конкурсу та скріплюється печаткою (за наявності) із зазначенням кількості сторінок.

7.3.3. Конкурсні пропозиції, що надійшли після закінчення строку їх подання, передбаченого конкурсною документацією, повертаються учасникам конкурсу без розгляду.

7.3.4. Учасник конкурсу має право відкликати власну конкурсну пропозицію або внести до неї зміни (доповнення) до закінчення строку подання конкурсних пропозицій шляхом подання організатору відповідної заяви у письмовій формі.

У разі відкликання конкурсної пропозиції учасник конкурсу подає заяву у довільній формі організатору конкурсу у письмовій формі. Інформація про її отримання організатором конкурсу зазначається в журналі обліку протягом одного робочого дня після її отримання, про що повідомляється учаснику на його адресу електронної пошти.

7.3.5. У разі внесення змін (доповнення) до раніше поданої конкурсної пропозиції учасник конкурсу подає заяву про намір внесення змін і надсилає оновлену конкурсну пропозицію, яка реєструється секретарем комісії в журналі обліку протягом одного робочого дня після її отримання, про що повідомляється учаснику конкурсу на його адресу електронної пошти.

8. Проєкт договору:

Між організатором конкурсу та суб’єктом господарювання - переможцем конкурсу на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів на території Кельменецької селищної територіальної громади укладається договір, згідно додатку до цієї конкурсної документації.

9. Можливість проведення організатором конкурсу зборів його учасників з метою надання роз’яснень щодо змісту конкурсної документації та внесення змін до неї.

Учасник конкурсу має право не пізніше ніж за сім календарних днів до закінчення строку подання конкурсних пропозицій письмово звернутися за роз’ясненням щодо змісту конкурсної документації до відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та благоустрою Кельменецької селищної ради, що знаходиться за адресою: пл. Центральна, 2, каб. 3 с-ще Кельменці Дністровського району Чернівецької області, 60100.

Відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та благоустрою Кельменецької селищної ради протягом 3 (трьох) робочих днів з дня отримання звернення про роз’яснення надає письмове роз’яснення.

10. Способи, місце та кінцевий строк подання конкурсних пропозицій.

Конкурсна пропозиція подається особисто чи надсилається засобами поштового зв’язку на адресу Кельменецької селищної ради: 60100, с-ще Кельменці, пл. Центральна,4 у конверті, на якому зазначаються повне найменування і місцезнаходження організатора та учасника конкурсу, назва об’єкта конкурсу.

Кінцевий строк подання конкурсних пропозицій: до 09 години 00 хвилин 06 червня 2024 року.

Конкурсні пропозиції реєструються секретарем конкурсної комісії (за його відсутності – іншою особою, уповноваженою здійснювати зв’язок з учасниками конкурсу) протягом одного робочого дня з дати їх отримання у журналі обліку, про що повідомляється учасникам конкурсу на їх адреси електронної пошти, із зазначенням дати та порядкового номера реєстрації їх пропозицій.

11. Опис та приклади формальних (несуттєвих) помилок, допущення яких учасниками конкурсу не призведе до відхилення їх конкурсних пропозицій:

Формальними (несуттєвими) вважаються помилки, що пов’язані з оформленням конкурсних пропозицій та не впливають на зміст конкурсних пропозицій, а саме технічні помилки та описки, які визначені у Переліку формальних помилок, затвердженому наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 15.04.2020 року №710 «Про затвердження переліку формальних помилок».

12. Назва об’єкта конкурсу:

Здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів на території Кельменецької селищної територіальної громади.

13. Характеристика об’єкта конкурсу:

13.1. Вид побутових відходів – змішані, рідкі.

Прогнозований обсяг збирання та перевезення побутових відходів - 10000 м. куб. на рік (у тому числі: 10000 тис. м3 - змішані)

Мінімальна кількість контейнерів для збирання побутових відходів - 44 одиниці.

Норми надання послуг затверджені рішенням виконавчого комітету Кельменецької селищної ради від 14 грудня 2018 року №97 Для змішаних побутових відходів норма на послугу на 1 мешканця: багатоквартирного житлового будинку (на рік) – 1,76 м3, житлового будинку індивідуальної забудови (на рік) – 1,8 м3.

13.2. Розміри та межі території, на якій здійснюватимуться операції із збирання та перевезення побутових відходів - 540,66 км2, на території Кельменецької селищної територіальної громади.

13.3. Характеристика об’єктів утворення побутових відходів на території міста Чернігова за джерелами їх утворення:

багатоквартирні житлові будинки на території Кельменецької селищної територіальної громади - 70 одиниць;

кількість мешканців таких будинків – 1594 особи;

одноквартирні житлові будинки на території Кельменецької селищної територіальної громади – 7297 одиниць;

кількість мешканців таких будинків – 29190 осіб;

підприємства, установи та організації на території Кельменецької селищної територіальної громади - 457 одиниць;

14. Місцезнаходження об’єкта видалення відходів: інформація закрита, враховуючи введення воєнного стану на території України відповідно до Указу Президента України від 24.02.2022 р. №64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» (середня відстань перевезень побутових відходів від об’єктів утворення до об’єкта видалення складає 10 км).

15. Система надання послуги за відповідним видом побутових відходів:

Безконтейнерна системи для змішаних побутових відходів, які передбачають регулярне (за графіком) перевезення побутових відходів на об’єкт видалення відходів.

Безконтейнерна (цистерна) система для рідких побутових відходів, яка передбачає регулярне (за графіком) перевезення побутових відходів на об’єкт видалення відходів.

 

Додаток

до конкурсної документації для проведення конкурсу

на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів

на території Кельменецької селищної територіальної громади

ПРОЄКТ ДОГОВОРУ

між організатором конкурсу та суб’єктом господарювання на

здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів на території Кельменецької селищної територіальної громади

___________________________

(найменування населеного пункту)

_____ ___________ ___ р.

                                                                                                                                                                                      

(найменування організатора конкурсу)

в особі                                                                                                                                  

(посада, прізвище, ім’я та по батькові (за наявності)

                                                                                                                                 ,

що діє на підставі Законів України “Про місцеве самоврядування в Україні”, “Про управління відходами” (далі - замовник), з однієї сторони, і

                                                                                                                                                                                      

(найменування суб’єкта господарювання, якого визначено виконавцем послуги)

в особі                                                                                                                                  ,

(посада, прізвище, ім’я та по батькові (за наявності)

що діє на підставі                                                                                                                                  ,

(назва документа, дата і номер)

затвердженого                                                                                                                                  

(найменування органу)

(далі - виконавець), з іншої сторони, відповідно до рішення (розпорядження) від _______ № ___________

                                                                                                                                                                                      

(найменування організатора конкурсу)

уклали цей договір про таке.

Предмет договору

1. Виконавець зобов’язується надавати послугу із збирання та перевезення побутових відходів (далі - послуга) відповідної якості згідно з графіком на території Кельменецької селищної територіальної громади:                                                                                                                                 

  (найменування відповідного населеного пункту чи його частини, визначеної об’єктом конкурсу)

та відповідно до правил благоустрою території населеного пункту, затверджених рішенням Кельменецької селищної ради VIII скликання від 30 серпня 2021 року № 306.10-8/21 «Про затвердження Правил благоустрою, населених пунктів Кельменецької селищної територіальної громади»                                                                                                                                 

(дата та номер акта про затвердження правил благоустрою)

а замовник зобов’язується виконати обов’язки, передбачені цим договором.

2. Характеристика об’єкта конкурсу:

1) змішані побутові відходи (норма на послугу на 1 мешканця: багатоквартирного житлового будинку – 1,76 м3, житлового будинку індивідуальної забудови – 1,8 м3; обсяг збирання та перевезення -10000 м3 на рік)

2) Рідкі побутові відходи (норма на послугу на 1 мешканця – ; обсяг збирання та перевезення - по замовленню)

(вид (види) побутових відходів, затверджені органом місцевого самоврядування норми надання; послуги з управління побутовими відходами, обсяг збирання та перевезення побутових відходів)

2) на території Кельменецької селищної територіальної громади – 540,66 км2

(розміри та межі певної території, на якій здійснюватиметься збирання та перевезення побутових відходів)

3) характеристика об’єктів утворення побутових відходів за джерелами їх утворення: 70 багатоквартирних житлових будинків на території Кельменецької селищної територіальної громади,

(багатоквартирні житлові будинки: загальна кількість та їх місцезнаходження, наявність, кількість, контейнерних майданчиків; об’єм контейнерів)

7297 одноквартирних житлових будинків на території Кельменецько селищної територіальної громади,                                                                                                                                 

(одноквартирні житлові будинки: загальна кількість та їх місцезнаходження, наявність, кількість, контейнерних майданчиків; об’єм контейнерів)

457 підприємств, установ та організацій на території Кельменецько селищної територіальної громади_____________________________________

(підприємства, установи та організації: загальна кількість та їх місцезнаходження, кількість, вид, об’єм, контейнерів)

4) місцезнаходження об’єкта видалення відходів: __________________

(місцезнаходження об’єктів управління побутовими відходами, куди необхідно перевозити відповідний вид побутових відходів)

5) система надання послуги:

безконтейнерна системи, які передбачають регулярне (за графіком) перевезення побутових відходів на об’єкт видалення відходів.

(система надання послуги);

Надання послуги за видами побутових відходів

3. Виконавець надає послугу за видами побутових відходів                                                                                                                                 

_______________змішані та рідкі побутові _______________

(змішаними, роздільно зібраними, великогабаритними, ремонтними)

4. Послуга надається виконавцем за системами (необхідне зазначити у таблиці для кожного виду побутових відходів):

Вид побутових відходів

Контейнерна система

Безконтейнерна система

1. Змішані відходи

 

+

2. рідкі побутові відходи

 

+

 

 

 

 

5. Графік та контакти для замовлення перевезення побутових відходів: за контейнерною або безконтейнерною системою:

Вид побутових відходів

Графік та час перевезення зібраних побутових відходів

1. Змішані відходи

(дні тижня, дні місяця, щодня тощо)

2. рідкі побутові відходи

(дні тижня, дні місяця, щодня тощо)

Вимоги до якості послуги

7. Критеріями якості надання послуги є дотримання графіка збирання та перевезення побутових відходів, дотримання правил надання послуги з управління побутовими відходами та інших вимог законодавства.

Права та обов’язки замовника і виконавця

8. Замовник має право:

1) вимагати від виконавця забезпечення безперервного надання послуги відповідної якості та згідно з графіком збирання та перевезення побутових відходів, а також вимог законодавства про відходи, санітарних норм і правил, правил надання послуги з управління побутовими відходами, умов цього договору, місцевих нормативно-правових актів замовника;

2) одержувати достовірну та своєчасну інформацію про послуги, які надаються виконавцем на території, визначеній цим договором;

3) вимагати від виконавця подання інформації про облік відходів, облік операцій з управління відходами та подання звітності відповідно до Закону України “Про управління відходами”;

4) змінювати обсяг надання послуги за цим договором під час зміни у системі управління побутовими відходами;

9. Замовник зобов’язується:

1) погоджувати графіки збирання та перевезення побутових відходів, розроблений виконавцем відповідно до встановлених вимог;

2) приймати в установленому порядку рішення щодо встановлення чи зміну середньозваженого тарифу на послугу з управління побутовими відходами та тарифів на збирання та перевезення побутових відходів у розмірі не нижче економічно обґрунтованих витрат відповідно до розрахунків, поданих виконавцем;

3) затверджувати норми надання послуги з управління побутовими відходами, визначені в установленому порядку;

4) забезпечувати виконавця інформацією стосовно дії місцевих нормативно-правових актів про відходи, повідомляти про зміни до них;

5) розглядати звернення виконавця з приводу надання послуги та виконання умов цього договору;

6) здійснювати відповідно до законодавства самоврядний контроль щодо порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів.

10. Виконавець має право:

1) подавати замовнику розрахунки економічно обґрунтованих витрат на збирання та перевезення побутових відходів для подальшого встановлення чи зміни середньозваженого тарифу на послугу з управління побутовими відходами та тарифів на збирання та перевезення побутових відходів, зокрема у разі зміни обсягу надання послуги за цим договором під час зміни у системі управління побутовими відходами;

2) повідомляти замовнику про неналежний стан проїзної частини автомобільних доріг чи вулиць, рух якими пов’язаний з виконанням договору;

3) подавати замовнику пропозиції щодо зміни схем руху та режиму роботи транспортних засобів спеціального призначення на наявних маршрутах;

4) вносити пропозиції замовнику щодо функціонування системи управління побутовими відходами;

5) звертатись до замовника щодо здійснення ним самоврядного контролю в частині порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів.

11. Виконавець зобов’язується:

1) надавати послугу відповідно до вимог законодавства про відходи, санітарних норм і правил, правил надання послуги з управління побутовими відходами, умов цього договору, місцевих нормативно-правових актів замовника та погодженого замовником графіка надання послуги;

2) розробити графік збирання та перевезення побутових відходів та погодити його із замовником;

3) утримувати та випускати на маршрут спеціально обладнані транспортні засоби у належному технічному і санітарному стані;

4) забезпечувати допуск до надання послуги працівників, що пройшли медичний огляд в установленому порядку, та дотримання ними вимог законодавства про дорожній рух;

5) здійснювати надання послуги за зверненням замовника у разі проведення публічних заходів;

6) подавати замовнику інформацію про облік відходів, облік операцій з управління відходами та подання звітності відповідно до Закону України “Про управління відходами”;

7) розробити норми надання послуги з управління побутовими відходами та подати їх на затвердження замовнику;

8) не розголошувати інформацію про місце знаходження об’єкта видалення.

Ціна та порядок оплати послуги

12. Згідно з рішенням                                                                                                                                  

(назва органу місцевого самоврядування)

від ___ __________ 20__ р. № ______ тариф на послугу становить:

Вид побутових відходів

Тариф на послугу за видами побутових відходів, гривень за 1 куб. метр чи гривень за 1 тонну

1. Змішані відходи

 

2. Рідкі побутові відходи

 

 

Відповідальність сторін за порушення договору

13. За невиконання або неналежне виконання умов цього договору сторони несуть відповідальність згідно із законодавством.

Порядок і умови внесення змін до договору

14. Внесення змін до цього договору здійснюється шляхом укладення сторонами додаткової угоди, якщо інше не передбачено договором.

15. У разі зміни тарифів протягом строку дії договору нові тарифи застосовуються з моменту їх введення в дію без внесення додаткових змін до договору.

Форс-мажорні обставини

16. Сторони звільняються від відповідальності за невиконання або часткове невиконання зобов’язань за цим договором, якщо таке невиконання є наслідком форс-мажорних обставин.

17. Форс-мажорними обставинами є надзвичайні та невідворотні обставини, які виникли в результаті не передбачених сторонами подій, що об’єктивно унеможливлюють виконання зобов’язань, передбачених умовами договору, обов’язків згідно із законодавчими та іншими нормативними актами, зокрема пожежі, землетруси, повені, зсуви, вибухи, військові дії, страйк, блокада. Доказом настання форс-мажорних обставин є документ Торгово-промислової палати або іншого компетентного органу.

Строк дії договору, порядок і умови продовження

його дії та розірвання

18. Договір набирає чинності з ________________ та діє до __________.

Договір може бути достроково розірвано за згодою сторін.

19. У разі недотримання графіка збирання та перевезення побутових відходів (за винятком наслідків форс-мажорних обставин), погодженого з органом місцевого самоврядування, невиконання вимог законодавства про відходи, санітарних норм і правил, правил надання послуги з управління побутовими відходами, місцевих нормативно-правових актів замовника договір може бути достроково розірвано у судовому порядку.

20. Дія договору припиняється у разі, коли:

закінчився строк, на який його укладено;

виконавець протягом п’яти робочих днів з моменту набрання чинності цим договором не розпочав надавати послугу на всіх об’єктах утворення побутових відходів, зазначених у пункті 4 цього договору.

Дія договору припиняється також в інших випадках, передбачених законом.

Прикінцеві положення

21. Спори та розбіжності за договором між сторонами, якщо вони не будуть узгоджені шляхом переговорів між сторонами, вирішуються в судовому порядку.

22. Договір складений у двох примірниках, які мають однакову юридичну силу. Один примірник зберігається у замовника, другий у виконавця.

Реквізити і підписи сторін

Замовник

Виконавець

_______________________________

(найменування організатора конкурсу)

_____________________________________

(найменування суб’єкта господарювання)

_______________________________

(ідентифікаційний код юридичної

особи згідно з ЄДРПОУ)

_____________________________________

(ідентифікаційний код юридичної особи згідно з ЄДРПОУ або реєстраційний номер облікової картки платника податків для фізичних осіб - підприємців*)

місцезнаходження _______________
_______________________________

місцезнаходження__________________________________________________________

номер телефону _________________

адреса електронної пошти _____________

поточний рахунок _____________________

у ___________________________________,

МФО________________________________

номер телефону_______________________

 

офіційний веб-сайт ____________________

 

Замовник

Виконавець

_______________________________

(найменування організатора конкурсу)

_____________________________________

(найменування суб’єкта господарювання)

* Для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку у паспорті, зазначаються серія та номер паспорта.

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь