Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Проєкти рішень виконавчого комітету №- «Про підсумки роботи із зверненнями громадян у виконавчому комітеті селищної ради за 2023 рік»

Кількість переглядів: 12
Скликання: 2024 рік
Сесія: І засідання
Тип документу: Проєкти рішень виконавчого комітету
Дата прийняття: 19.01.2024
Дата оприлюднення: 17.01.2024
Номер документу: -
Назва документу: Про підсумки роботи із зверненнями громадян у виконавчому комітеті селищної ради за 2023 рік
Прикріплені файли:

____________2024 року                         смт Кельменці                                           Проєкт

 

Про підсумки роботи із зверненнями

громадян у виконавчому комітеті

селищної ради за 2023 рік

 

Заслухавши інформацію начальника відділу документообігу та зв’язків з громадськістю Марії РЯБОЙ та співдоповідь керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету Людмили РАРЕНКО «Про підсумки роботи із зверненнями громадян у виконавчому комітеті селищної ради за 2023 рік» слід зазначити, що виконавчим комітетом селищної ради, його структурними підрозділами протягом 2023 року здійснювалися заходи, щодо забезпечення виконання вимог Закону України «Про звернення громадян», Указу Президента України від 07.02.08р. №109/2008 «Про першочергові заходи, щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування», власних розпоряджень селищного голови з даного питання;

керуючись підпунктом 1 пункту «б» статті 38 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет селищної ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Інформацію начальника відділу документообігу та зв’язків з громадськістю Марії РЯБОЙ та співдоповідь керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету Людмили РАРЕНКО «Про підсумки роботи із зверненнями громадян у виконавчому комітеті селищної ради за 2023 рік», взяти до відома – (додається).

2. Посилити контроль за своєчасним і якісним розглядом звернень громадян та інформувати керівництво виконавчого комітету про факти несвоєчасного подання відповідей відповідальними виконавцями та прояви формального підходу до розгляду питань, порушених заявниками.

3. Структурним підрозділам селищної ради, старостам старостинських округів, керівникам комунальних підприємств, установ, закладів Кельменецької селищної ради вживати заходів, щодо своєчасного та якісного розгляду звернень громадян, здійснювати контроль за недопущенням надання неповних або необгрунтованих відповідей на звернення громадян за порушенням строків, установлених законодавством

4. Про хід виконання даного рішення заслухати у липні 2024 року.

5. Контроль за виконанням даного  рішення покласти на керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету Людмилу РАРЕНКО.

  

Селищний голова                                                                   Богдан ОЛІЙНИК

 

 

ІНФОРМАЦІЯ

Про підсумки роботи із зверненнями громадян у виконавчому комітеті селищної ради за 2023 рік

Реалізуючи вимоги Закону України “Про місцеве самоврядування”, Указу Президента України від 07 лютого 2008 року №109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування», відповідно до статті 38 Закону України “Про звернення громадян” та з метою поліпшення умов реалізації конституційного права громадян на особисте звернення до органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, удосконалення організації розгляду порушених у таких зверненнях питань, підвищення відповідальності керівників комунальних підприємств, установ, організацій за належне реагування на обґрунтовані пропозиції, заяви і скарги, розв’язання проблем, які спричиняють звернення громадян, виконавчими органами проведена певна робота по удосконаленню роботи із зверненнями громадян.

За 2023 рік до Кельменецької селищної ради надійшло 2656 звернень громадян, що на 122 звернення менше, ніж в минулому звітному періоді, в тому числі колективних звернень – 19, що на 3 звернення більше, ніж 2022 році.

На особистому прийомі протягом  2023 року побувало 177 громадян.

Окремо зареєстровано та розглянуто 39 звернень, що надійшли до Урядового контактного центру Чернівецької обласної військової адміністрації і були передані на виконання до виконавчого комітету Кельменецької селищної ради. За попередній звітний період 2022 року було розглянуто 21 звернення.

Протягом 12 місяців 2023 року в письмових зверненнях порушено 2479 питань щодо:

  • Аграрної політики і земельних відносин 443 (2022рік - 684);

  • Транспорту і зв’язку – 5 (2022рік - 3);

  • Фінансової, податкової, митної політики – 764 (2022рік - 1125);

  • Соціальної політики. Соціального захисту населення – 930 (2022рік - 276);

  • Праці і заробітної плати – 0 (2022рік - 6);

  • Охорони здоров’я 3 (2022рік - 1);

  • Комунального господарства – 85 (2022рік - 185);

  • Житлової політики – 9 (2022рік - 35);

  • Екології та природних ресурсів – 1 (2022рік - 11);

  • Сімейної та гендерної політики, захисту прав дітей – 19 (2022рік - 17);

  • Інших – 371 (2022рік - 435).

За соціальним станом, найбільше до виконавчого комітету звернулося пенсіонерів та працюючих громадян 928 осіб, безробітних - 403, підприємців - 225, військовослужбовців - 161, державних службовців - 64, працівників бюджетної сфери - 123.

Всі звернення громадян опрацьовані шляхом надання вичерпних відповідей у встановлений законом термін.

Начальник відділу документообігу та

зв’язків з громадськістю                                                          Марія РЯБОЙ


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь