Кельменецька селищна рада
Чернівецька область, Дністровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

За викидання сміття у несанкціонованих місцях штраф складає 1360 грн.

Дата: 28.02.2023 18:45
Кількість переглядів: 128

Ви краще смітники приберіть…

Під різними дописами на різних сторінках у ФБ досить часто можна зустріти коментар із доріканнями наших краян різним представникам влади: «…ви краще смітники приберіть…».

Згідно законодавства всі відходи є об’єктом права власності, а відповідно до положень Цивільного кодексу, власник не може використовувати право власності на шкоду правам, свободам та гідності громадян, інтересам суспільства, погіршувати екологічну ситуацію та природні якості землі. Відтак, відповідно до ЗУ “Про відходи”, забороняється несанкціоноване скидання і розміщення відходів, у тому числі побутових на території селища, інших населених пунктів та в інших місцях нашої громади, що може створювати небезпеку для навколишнього природного середовища та здоров’я людини. Тобто, розміщувати відходи дозволяється лише у спеціально відведених для цього місцях.

Шановні краяни!

На сьогоднішній день стихійні сміттєзвалища є великою проблемою у нашій громаді. Восени 2022 року в усіх старостинських округах Кельменеччини прибрано (вивезено) сміття з усіх стихійних сміттєзвалищ. Та протягом останніх 4 місяців на Кельменеччині знову почали рости смітники. Несвідомі громадяни скидають їх до посадок, ярів, балок, вздовж узбіч доріг.

Кельменецька селищна рада повідомляє!

Самотужки сміття дозволено вивозити лише на полігон селища Кельменці.

За викидання сміття у несанкціонованих місцях штраф складає 80 неоподаткованих мінімумів — це 1360 грн. Очікується підвищення штрафу за вивезення твердих побутових відходів у розмірі 800 неоподаткованих мінімумів — це 13600 грн.

У зв'язку із постійними порушеннями норм законодавства жителями нашої громади, планується широкомасштабна акція з виявлення осіб, які вивозять сміття не на полігон.

Для забезпечення організації централізованого вивезення твердих побутових відходів з приватного сектору селища, який не охоплений такими послугами, Кельменецька селищна рада запрошує кожного свідомого жителя смт Кельменці, із приватного сектора, заключити із КП Кельменецьке ВУЖКГ договір про вивезення твердих побутових відходів.

Давайте не будемо перекладати свою відповідальність на іншого, не будемо смітити, не будемо створювати стихійних сміттєзвалищ. Заключіть договір із ВУЖКГ і не турбуйтеся куди б це вивезти свій непотріб. Доручіть це ліцензованим фахівцям.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь